r
Nosalty Logó

Citromos-málnás piskótatekercs

Nosalty
Citromos-málnás piskótatekercs
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Mascarponés krém

591
Kalória
12g
Fehérje
56.6g
Szénhidrátok
35.1g
Zsír
49.4g
Víz
155.8g
Koleszterin
715.3mg
Rost
41.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Mascarponés krém

Összesen 591 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Mascarponés krém

Összesen 4725 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Mascarponés krém

Összesen 307 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 591 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    280.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2420.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    1033 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.6 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    395.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    884 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    876 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1494 micro
Összesen 4725 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 307 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni. Miután kissé kifehéredett, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Nem túl kemény állagú habbá verjük.
  2. A tojássárgákat szintén fokozatosan adjuk hozzá a habhoz, folyamatos kevergetés mellett.
  3. Ezután az átszitált szódabikarbónás lisztet 2 adagban beleszórjuk, és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. Ügyeljünk rá, hogy ne törjön össze a hab.
  4. A piskótatésztát sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, és elsimítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  5. Mikor megsült, kiborítjuk a tepsiből, még langyosan feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.

Mascarponés krém

  1. A mascarponét kikavarjuk a kétféle cukorral, a tejszínnel, illetve a citrom levével és héjával.
  2. Az expressz zselatint a kikevert krémhez adjuk, és csomómentesre keverjük.
  3. A kész krémmel megkenjük a piskótát, és egy vékony réteg málnalekvárt is teszünk rá.
  4. Ezután a lehető legszorosabban feltekerjük, majd 4-5 órára hűtőbe tesszük.
  5. Tálalás előtt az egész tekercset meghintjük porcukorral, és friss gyümölccsel kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha az unásig ismételt, családi kedvenc sárgabarackos piskótatekercsnek adnál egy friss, tavaszias csavart, akkor ezúttal mascarponés-epres-citromos krémmel tekerd fel a lapokat! Annyira jó, hogy tuti a repeta. És a külseje sem utolsó!

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Slambuc

Alföldi pásztor étel. Fogyókúrázóknak nem ajánlom. Elkészítése nagyon munkaigényes, a rázogatós része kemény fizikai munka. Nőknek nem ajánlom. Ezt nálunk apósom készíti.

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...