r
Nosalty Logó

Citromos kuglóf gazdagon Franco Ciminitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos kuglóf gazdagon Franco Ciminitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 796 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 6351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 796 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.9 g

Zsír

  • Összesen
    257.7 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1622 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3323.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1413 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    913.9 g
  • Cukor
    505 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    668 micro
  • Kolin:
    968 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1595 micro
Összesen 6351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat darabokra vágva folyékonyra olvasztjuk, majd habosra összekeverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk egyenként a 6 tojássárgáját, majd a reszelt citromhéjat. Hozzáadjuk a tejet (ne legyen hideg!).
  3. Felverjük keményre a tojásfehérjéket a pici sóval, összekeverjük a masszával, lassan-lassan (a keverést mindig alulról felülre).
  4. A lisztbe belekeverjük az élesztőport. Szép simára kikeverünk mindent.
  5. Egy kb. 25 cm átmérőjű kuglófformát kikenünk vajjal, majd beleöntjük a masszát.
  6. Hideg sütőbe tesszük, 180 fokon 1 órán keresztül sütjük. Kb. fél óra sütés után letakarjuk a torta tetejét alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje.
  7. Miután kivesszük a sütőből a tortát, hagyjuk kihűlni. Kiborítjuk a formából, és rácsra fektetjük.
  8. 2 citrom levét összekeverünk 25 g cukorral, 1 evőkanál vízzel. Felforraljuk, majd ecsettel rákenjük a tortára, hogy szép fényes legyen.
  9. 1 csészében megolvasztjuk a csokoládét, és ebbe mártjuk bele a szárított citrom végét – ezzel díszítjük a tortát. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1352
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy személyes receptem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

3 meggymagozási módszer, ha macera nélkül úsznád meg a folyamatot

Eljött a nyárnak az az időszaka, amikor kilószám kell megtisztítanunk a meggy és a cseresznye bordó szemeit. A magozás ugyan nem egy bonyolult folyamat, de mivel gyakran akár órákig is eltarthat, jobb, ha néhány trükkel és aprósággal megkönnyítjük a saját dolgunkat. A meggymagozásra több lehetséges módszer is adott: nézzük, kézzel, késsel vagy evőpálcikával járunk a legjobban!

Lakos Benedek

További cikkek