r
Nosalty Logó

Citromos krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lezsik
Citromos krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 694 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6934 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 694 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    358.7 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4970.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1469 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1883 mg
  • Nátrium
    1269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    853.8 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1716 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1223 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 6934 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd hozzáadjuk a sütőport.
  2. A lisztes keverék közepére csinálunk egy mélyedést, és beletörjük a tojást, beleszórjuk a cukrot és kb. 0,5 dl tejet.
  3. Sima tésztává gyúrjuk, ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis tejet. Majd 4 egyenlő részre osztjuk.
  4. Kinyújtunk egy adag tésztát, tepsire rakjuk, és megkenjük 3-4 ek baracklekvárral. Majd egy másik adag tésztát is kinyújtunk, és azzal befedjük. Villával megszúrkáljuk, és kb. 7-8 perc alatt 180 fokon megsütjük.
  5. Az előző lépést megismételjük.
  6. Amíg a tésztánk sül, a tejet a pudingporral összefőzzük. Ha kész, egy pici vajat keverünk bele, hogy ne bőrösödjön meg hűlés közben.
  7. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a citrom reszelt héját és a citrom kifacsart levét.
  8. Ha a pudingunk kihűlt, akkor belekeverjük a margarinos-citromos cukrot.
  9. A két sült lappáros közé kenjük a krémet, és a tetejét megszórjuk porcukorral.
  10. Szeletelés előtt egy éjszakát pihentetjük.
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Receptkönyvben: 417
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 79
  • Össznézettség: 73088
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Közös névnapon ettem ebből először, és rögtön lecsaptam a receptre.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek