Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos babapiskóta Mancika konyhájából

Citromos babapiskóta Mancika konyhájából
Citromos babapiskóta Mancika konyhájából
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazán frissítő, könnyen elkészíthető desszert.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citrom héját lereszeljük, levét kinyomjuk, húsát kikaparjuk, majd ezeket keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a cukrot, és jól elkeverjük.
  2. A zselatint a vízzel elkészítjük, és még melegen a citromos-cukros tálba öntjük. Ha ez kész, belekeverjük a joghurtot is, majd félretesszük.
  3. Másik tálban kemény habbá verjük a tejszínt, majd óvatosan a citromos masszába keverjük. Jó alaposan keverjük el, nem fog összeesni a hab, ettől ne tartsunk!
  4. A babapiskótákat a citromos krémmel egy négyszögletes tálba rétegezzük.
  5. Hűtőben tartjuk, és (sajnos) csak másnapra lesz az igazi, várjátok ki türelemmel azt az egy napot, nagyon megéri!
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 822
elküldve: 5
receptkönyvben: 67
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mancika

Mióta szakács: 2010.01.07.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
receptverseny: Hulala receptverseny
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos-tejszínes piskóta, citromos desszert sütés nélkül, citromos babapiskótás desszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

474
babapiskóta 25 dkg
citrom 2 db
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 3 ek
joghurt 3 dl
habtejszín 5 dl
zselatin 2 teáskanál
víz 1 dl