Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos álom 6.

Citromos álom 6.
Citromos álom 6.
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha a készítéskor úgy látjuk, hogy a tejfölös krém nagyon híg lenne, akkor 10-15 percre hűtőbe tesszük, amíg kicsit
megdermed. De vigyázzunk, hogy nehogy nagyon lehüljön, mert akkor nem tudjuk eloszlatni a babapiskótán.

hozzávalók / 9 adag

ajánlat

A tejfölös krémet gazdagíthatjuk még szezongyümölcsel vagy befőttel. De anélkül is isteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 dl presszókávét főzünk, amelyhez hozzákeverjük a rum aromát.
  2. A tejszínt 2 evőkanál cukorral, 2 db vanliás cukorral, valamint a 2 habfixálóval habbá verjük.
  3. A tejölből egy kis tálba kimerünk 5 evőkanálnyit. Ezt fellangyosítjuk, és belekeverjük a zselatint, majd forrásig melegítjük, hogy a zselatin elolvadjon benne. Langyosra hűtjük.
  4. Közben a többi tejfölben habverővel elkeverjük a 2 cs vaníliás cukrot, a maradék kristálycukrot, a citrom reszelt héját és levét, valamint a citrom ízű joghurtot.
  5. Majd a tejfölös masszához hozzákeverjük a langyosra hűlt zselatinos tejfölt.
  6. Ebbe beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.
  7. Egy közepes (kerek) tortaformát megszórunk kókuszreszelékkel. 
  8. A babapiskóták felét egyenként a rumos kávéba mártjuk (de csak egy pillanatra, mert nagyon hamar átázik!), és lerakjuk vele a tortaforma alját.
  9. Erre rátesszük a tejfölös krém felét.
  10. Majd a babapiskóta felét ismét kávéba mártjuk, és ráöntjük a tejfölös krém másik felét.
  11. Fél napra hűtőbe tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 22 747
elküldve: 4
receptkönyvben: 351
elkészítve: 4/13
Facebookon megjelent: -

szakács

szabotimy

Mióta szakács: 2011.06.01.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromkrémes-babapiskótás sütemény, citromos rakott babapiskóta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vorsi0128
vorsi0128 Fri, 2013-09-20 14:33

Szia!

Lenne pár kérdésem:)) A 0,5 l tejszín az zacsis vagy Hu-la-la (vagy hasonló) tejszín? A habfixáló dobozos (nem tudom létezk-ecsak úgy rélik láttam már) vagy olyan zacsis, mint amilyenben a sütőpor van? A zselatin lapokból álló vagy olyan Horváth Rozis? Köszönöm válaszod és bocsi a butának tűnő kérdésekért:))

Orsi

Batta Györgyné
Batta Györgyné Tue, 2011-07-19 13:19

&nbsp Kedves Szabotimy!
; Még 17.én -án délután találtam ezt a receptet . Volt itthon éppen minden ami az előirásban szerepelt és elkészitettem Nagyon nehezemre esett, de kiálltam az előirt időt ,vagyis másnap kóstoltam meg Annyira izlett, hogy még kétszer ettem belőle. Frissitő az ize ebben a nagy melegben vetekszik a fagylattal és mégsem annyira hideg. Legközelebb valami vegyes gyümölccsel is kipóbálom Biztosan jó esz azzal is . Köszönöm a receptet! Batta Györgyné

szabotimy
szabotimy / szabotimy Wed, 2011-07-20 05:35

Kedves Batta Györgyné !

Azért jó ez a süti, alig kell hozzá valami. Ami szükséges is hozzá, az sem drága. Én is nagy melegben szoktam elkészíteni, mert a citrom miatt nagyon jó frissítő nyáron.
Örülök, hogy elkészítetted és, főleg, hogy ízlett is !! :)

Timi

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2011-07-19 11:26

Kedves Szabotimy!
Tiéd lett 2011. július 18. legnézettebb receptje! :)
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

630
babapiskóta 40 dkg
feketekávé 2 dl
rumaroma 10 ml
cukor 14 ek
citrom 3 db
gyümölcsjoghurt 2 dl
tejföl 8 dl
habtejszín 5 dl
habfixáló 2 csomag
vaníliás cukor 4 csomag
zselatin 25 g
kókuszreszelék 1 ek