r
Nosalty Logó

Citromkrémmel töltött citromos keksz

Era1980
citrom formájú citrom krémmel töltött keksz
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

367
Kalória
4.9g
Fehérje
34.5g
Szénhidrát
23.8g
Zsír
18.9g
Víz
51.2g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
16.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Krém

Keksz

Összesen 367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Krém

Keksz

Összesen 4370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Krém

Keksz

Összesen 431 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    285 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6065.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1405 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    2833 mg
  • Nátrium
    1159 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    414.3 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    226.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2689 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    289 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2530 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1871 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1239 micro
Összesen 4370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 431 kcal

Elkészítés

Krém

  1. Először a krémet készítjük el, mert annak a hűtőben dermednie kell. Előkészülünk: Lereszeljük a citromok héját. Kifacsarjuk a citrom levét. Apró darabokra szeljük a margarint.
  2. A krémhez a cukrot, a tojások sárgáját és a citrom levét elkeverjük egy kis fazékban, majd közepes hőfokon felmelegítjük.
  3. Amikor már gyöngyözik, darabonként hozzátesszük a margarint. Mindig csak egyet keverünk el benne, hogy ne hűtse le a hideg margarin a krémet.
  4. Hozzátesszük a citrom héját, elkeverjük a krémben.
  5. Lehúzzuk a főzőlapról a fazekat. Várunk, hogy lehűljön, utána a hűtőbe tesszük dermedni. A melegen még folyós krém a hidegben lesz sűrű, kenhető állagú.

Keksz

  1. Ezután következik a citromos linzertészta. Előkészülünk: Lereszeljük a citrom héját.
  2. Összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót és a citrom héját.
  3. Elmorzsoljuk benne a margarint. Egy morzsalékos, darabos tésztát kell kapnunk.
  4. Hozzátesszük a tojást, összegyúrjuk a tésztát. Addig dolgozunk, amíg egyenletes masszát kapunk, ami már elválik az edény oldalától. Nem szabad túlgyúrni, különben túlságosan felmelegszik benne a margarin. Ha mégis ez történne, a hűtőbe tesszük a masszát, hogy szilárduljon.
  5. Előmelegítjük a sütőt 180 Celsius fokra.
  6. Lisztezett, szilikonos nyújtólapra helyezzük a tésztát. Kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra.
  7. A citromformával kiszúrjuk a darabokat. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük az aprósütiket. Két tepsinyi adag jön ki belőle, 172 db.
  8. A tepsiket egymás után a sütőbe helyezzük. 180 Celsius fokon, légkeveréses üzemmódban, 8 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
  9. Várunk, hogy lehűljön.
  10. Utána, ha már a krém is megdermedt a hűtőben, összeállítjuk a süteményt. 2 db citromos kekszet vékonyan megkenünk és összeragasztunk a citromos krémmel. 86 db jön ki belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 145 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 16 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35X45

A narancskrémmel töltött narancsos keksz receptem mintájára készült ez az aprósütemény. Az alapja linzertészta, csak gluténmentes, tejmentes formában. Extrán citromos íz, amit a forma is tükröz.

További receptek

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Lakos Benedek

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek