Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromkrémes kakaós gerinc

Citromkrémes kakaós gerinc
Citromkrémes kakaós gerinc
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig készítek valami meglepetés sütit. Hazaérkezik a lányom, elé teszem az ebédet... eszi, eszi, és akkor előveszem a hűtőből a 'meglepetést', rám néz, és ezt mondja: miért nem mondtad, hogy sütöttél, akkor nem ettem volna annyi kaját...

hozzávalók / 4 adag

tészta

krém

ajánlat

Húsvétra vagy csupán a hétköznapokra is kiváló desszert!

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóporral elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 3 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Vajazott, lisztezett őzgerincformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
  3. A teljesen kihűlt, formából kiborított tésztát a bordák mentén éles késsel felszeleteljük. Megkenünk minden szeletet a krémmel úgy, hogy kevés maradjon a tetejére is. Rézsút, ferdén szeletelve kínáljuk. Jó étvágyat!

krém

  1. Elkészítjük a krémet. Kifacsarjuk a citrom levét, hozzátesszük a porcukrot. Elkeverés után a mascarponéhoz öntjük.
  2. Felverjük a tejszínt, és óvatos mozdulatokkal hozzáadagoljuk a krémhez.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 758
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
750 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponés-citromos süti, őzgerincben sült sütemény, kakaós citromos krémes

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

914
tojássárgája 3 db
cukor 19 dkg
víz 0.75 dl
napraforgó olaj 0.75 dl
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
finomliszt 15 dkg
szódabikarbóna 1 késhegynyi
sütőpor 2 teáskanál
tojásfehérje 3 db
mascarpone 25 dkg
habtejszín 1.5 dl
porcukor 3 ek
citromlé 2 teáskanál