r
Nosalty Logó

Francia citromtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Veres Mari
Francia citromtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Tető

Összesen 938 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Tető

Összesen 3753 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Tető

Összesen 328 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.2 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 938 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    183.3 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1565.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    512 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.9 g
  • Cukor
    364 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1677 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1649 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    990 micro
Összesen 3753 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 328 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tető

Elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk.
  2. Kivajazott formába (kb. 23 cm-es) belenyomkodjuk úgy, hogy legyen pereme, mert ebbe öntjük a citromkrémet (kb. 1-1,5 cm a perem).
  3. Amíg a többi hozzávaló elkészül, mehet a 180 fokos sütőbe enyhe pirulásig.

Krém

  1. A vajat a lábasban éppen egy kicsit megolvasztjuk, ekkor a többi hozzávalót rögtön beletesszük, de ne a tojással, inkább a citrom levével kezdjük.
  2. Habverővel folyamatosan keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Meglepően hamar kész van. Ha véletlenül kicsit darabos lesz, nem kell izgulni, a végeredményben nem igazán érezhető. Azért arra vigyázni kell, hogy ne rántottát csináljunk belőle!
  3. A sütőből kivett tésztába beleöntjük, belekanalazzuk a citromkrémet.

Tető

  1. A tojásfehérjékből és a cukorból kemény habot verünk.
  2. A torta tetejére habzsákkal vagy nagykanállal szépen elrendezzük a habot. A sütő hőfokát levesszük kb. 150 fokra, és addig sütjük, amíg az ízlésünknek megfelelő a hab színe. Hagyjuk kihűlni, utána lehet fogyasztani.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23X23
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 241
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 14513
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 12.

Ajánló

A tetejére kevesebb tojásfehérjéből is készülhet a hab, a lényeg, hogy 1 tojáshoz 5 dkg cukor dukál. A krémhez kisebb citromok értendők, és ha csökkentjük a mennyiségét, a főzés végén gyümölcsöt is tehetünk hozzá. A legjobb előző este elkészíteni a tortát, és éjszakára a hűtőben hagyni. Hogy ne ragadjon le az alja, vékonyan kivajazhatjuk a formát.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Francia citromtorta
Veres Mari 44 recept

Üdítő, kellemesen savanykás, pikáns desszert.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tető

Címlapról ajánljuk

További cikkek