r
Nosalty Logó

Chrissyke omlettje

Chrissyke
Chrissyke omlettje
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az omletthez

A töltelékhez

614
Kalória
27.5g
Fehérje
14.8g
Szénhidrát
48.8g
Zsír
81.5g
Víz
270.1g
Koleszterin
791.8mg
Élelmi rost
1.3g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az omletthez

A töltelékhez

Összesen 614 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az omletthez

A töltelékhez

Összesen 1228 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Az omletthez

A töltelékhez

Összesen 244 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1116.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 614 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    97.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2233.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    1710 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    163 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    642 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 1228 kcal
  • 16% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 244 kcal

Elkészítés

Az omletthez

  1. Először elkészítjük a tölteléket: apróra vágjuk a hagymát, a tarját kockára, majd a juhtúróval és a margarinnal összedolgozzuk, ízlés szerint fűszerezzük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan belekeverjük a sárgáját.
  3. Hozzáadagoljuk a lisztet (3 csapott evőkanál liszt, ahány tojás, annyi csapott evőkanál liszt).
  4. Felforrósítjuk az olajat a serpenyőben, merőkanállal belemerjük az omlett felét, eligazgatjuk, hogy szétterüljön rendesen tojásos massza.
  5. 1-2 perc után megfordítjuk, a másik oldalát 1 percig sütjük, majd rákanalazzuk az egyik felére a tölteléket és félbehajtjuk.
  6. Fél percig pirítjuk, majd megfordítjuk és a másik oldalát is lepirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 5 p

Imádom az omletteket. Gyors, laktató ételeket lehet készíteni belőle. A töltelék lehet sima túró-sonka, vagy sonka-zöldség stb., viszont a hagyma elengedhetetlen alkotórész, szerintem..., de lehet édes omlettet is sütni, csak lekvárt, nutellát vagy épp gyümölcsöt halmozunk rá. Jó étvágyat!

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Olaszos rakott burgonya

Felturbóztuk a rakott krumplit, hogy ne mindig a magyarosat készítsük. A jól megszokott kolbász helyett sonka került bele, a tojást pedig felváltották a paradicsomkarikák. Az olaszos ...

Maggi

Címlapról ajánljuk

Top Receptek