Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis-spirálos cipó

Chilis-spirálos cipó
Chilis-spirálos cipó
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igen mutatós cipócska; a vaj és kefír hozzáadásával habkönnyű lett; elég csípős, de a párom szerint pontosan így jó.:)

hozzávalók / 6 adag

  • 2 bögre fehér kenyérliszt
  • 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk instant élesztő (vagy 2 dkg friss)
  • 1 tk méz
  • 1 tk tengeri só
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl kefír
  • 1,5 dl víz (ha kell, adhatunk hozzá egy picivel többet!)
  • 1 ek csípős paprikakrém
  • 1 ek chilipehely

ajánlat

Azoknak ajánlom, akik szeretik a csípőset!

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. langyos hozzávalókból fényes, sima tésztát dagasztunk, kettévágjuk, és az egyik kis cipóba beledagasztjuk a csípős paprikapürét és a chilipelyhet. Ezután a tésztagombócokat letakarva, langyos helyen pihentetjük 1 órát.
  2. Pihentetés után mindegyiket egyforma téglalap alakúra nyújtjuk, egymásra fektetjük, szorosan feltekerjük, majd szilikonos (vagy sütőpapírral bélelt) sütőformában kelesztjük 30 percet.
  3. Ezalatt előmelegítjük a sütőt 230 fokra (kis vizes edénnyel az aljában).
  4. Sütés előtt lepermetezzük a tésztát vízzel, megszórjuk liszttel, teljes hosszában fél cm mélyen bevágjuk, majd 10 percig sütjük a forró sütőben.
  5. Ezután levesszük a hőt 200 fokra, és kb. 30 perc alatt készre sütjük a cipócskát.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 868
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Torma

Mióta szakács: 2012.10.05.
102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

házi kenyér, kenyér teljes kiőrlésű liszttel, fűszeres cipó, chilis cipó

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-06-17 01:35

Persze, kevés ember csípős-mániás...édesnemes pirospaprikával már sütöttek mások....ha jól emlékszem, az egyiknek cirmos kifli a neve... :)T

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-06-16 07:19

Jaj, de nagyon szép! :) Én csak sima pirospaprikával szoktam ilyet sütni.
Szép vasárnapot, már amennyi még van belőle! F ;)

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-06-16 11:38

Csak nevetek; igen.... csak csípõs-imádóknak ajánlom, de nekünk nagyon bejött :) T