Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ciabatta Glaser konyhájából

Ciabatta Glaser konyhájából
Ciabatta Glaser konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Paradicsomos ízű ciabattához az 5. lépésben az olívaolajjal együtt tegyünk bele 120 g lecsepegtetett, olajos aszalt paradicsomot.

hozzávalók / 8 adag

A BIGA kovászhoz

A tésztához:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kovászhoz keverjük krémesre az élesztőt egy kevés vízzel. Egy nagy keverőtálba szitáljuk bele a lisztet. Keverjük hozzá az élesztős masszát, és annyi vizet, hogy szilárd tésztát kapjunk.
  2. Borítsuk a kovászt enyhén lisztezett munkalapra, és gyúrjuk kb. 5 percig, míg a tészta sima és rugalmas lesz. Tegyük a tésztát vissza a tálba, fedjük be enyhén megolajozott frissentartó fóliával, és meleg helyen hagyjuk 12-15 órára, illetve amíg a tészta megkel és elkezd összeesni.
  3. Hintsünk meg 3 sütőlemezt liszttel. A tésztához való élesztőt keverjük krémesre egy kis vízzel, majd keverjük bele a maradék vizet. Adjuk az elkavart élesztőt a biga kovászhoz, és keverjük el vele.
  4. Fakanállal erőteljesen keverjük bele a tejet. Kezünkkel fokozatosan, kb. 15 perc alatt dagasszuk hozzá a sóval elkavart lisztet, közben emelgetve a tésztát. Egy nagyon nedves tésztát kapunk, amely munkalapon nem gyúrható.
  5. Dolgozzuk bele az olívaolajat. Fedjük be enyhén olajozott frissentartó fóliával, és meleg helyen hagyjuk kelni 90-120 percet, míg a tészta duplájára nő.
  6. Kanállal óvatosan toljuk le a tészta egyharmadát egy-egy előkészített sütőlapra, vigyázva, hogy a tészta ne nyomódjon meg.
  7. Lisztezett kézzel formázzuk, kb. 2,5 cm vastag hasábbá. Kicsit lapítsuk el, hintsük meg kevés liszttel, és meleg helyen hagyjuk kb. 30 percig kelni.
  8. Toljuk be 200 fokra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 25-30 percig, míg megpirul és tompa hangot ad az alja ütögetésére. Hagyjuk hűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 201
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

olasz kenyér, olasz fehér kenyér, olasz cipó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

421
friss élesztő 7 g
víz 200 ml
finomliszt 350 g
friss élesztő 15 g
víz 400 ml
tej 60 ml
finomliszt 500 g
2 kávéskanál
olívaolaj 3 ek