r
Nosalty Logó

Ciabatta Glaser konyhájából

Glaser
Ciabatta Glaser konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A BIGA kovászhoz

A tésztához:

421
Kalória
11.4g
Fehérje
81.9g
Szénhidrát
4.2g
Zsír
89.5g
Víz
-
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
586.9mg
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A BIGA kovászhoz

A tésztához:

Összesen 421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A BIGA kovászhoz

A tésztához:

Összesen 3363 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A BIGA kovászhoz

A tésztához:

Összesen 214 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    89.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4908.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    992 mg
  • Nátrium
    3179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    655 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    715.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 3363 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 214 kcal

Elkészítés

A BIGA kovászhoz

  1. A kovászhoz keverjük krémesre az élesztőt egy kevés vízzel. Egy nagy keverőtálba szitáljuk bele a lisztet. Keverjük hozzá az élesztős masszát, és annyi vizet, hogy szilárd tésztát kapjunk.
  2. Borítsuk a kovászt enyhén lisztezett munkalapra, és gyúrjuk kb. 5 percig, míg a tészta sima és rugalmas lesz. Tegyük a tésztát vissza a tálba, fedjük be enyhén megolajozott frissentartó fóliával, és meleg helyen hagyjuk 12-15 órára, illetve amíg a tészta megkel és elkezd összeesni.
  3. Hintsünk meg 3 sütőlemezt liszttel. A tésztához való élesztőt keverjük krémesre egy kis vízzel, majd keverjük bele a maradék vizet. Adjuk az elkavart élesztőt a biga kovászhoz, és keverjük el vele.
  4. Fakanállal erőteljesen keverjük bele a tejet. Kezünkkel fokozatosan, kb. 15 perc alatt dagasszuk hozzá a sóval elkavart lisztet, közben emelgetve a tésztát. Egy nagyon nedves tésztát kapunk, amely munkalapon nem gyúrható.
  5. Dolgozzuk bele az olívaolajat. Fedjük be enyhén olajozott frissentartó fóliával, és meleg helyen hagyjuk kelni 90-120 percet, míg a tészta duplájára nő.
  6. Kanállal óvatosan toljuk le a tészta egyharmadát egy-egy előkészített sütőlapra, vigyázva, hogy a tészta ne nyomódjon meg.
  7. Lisztezett kézzel formázzuk, kb. 2,5 cm vastag hasábbá. Kicsit lapítsuk el, hintsük meg kevés liszttel, és meleg helyen hagyjuk kb. 30 percig kelni.
  8. Toljuk be 200 fokra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 25-30 percig, míg megpirul és tompa hangot ad az alja ütögetésére. Hagyjuk hűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Paradicsomos ízű ciabattához az 5. lépésben az olívaolajjal együtt tegyünk bele 120 g lecsepegtetett, olajos aszalt paradicsomot.

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...