Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis édesburgonya csicseriborsóval

Chilis édesburgonya csicseriborsóval
Chilis édesburgonya csicseriborsóval
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fehérjedús, melengető étel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felaprítjuk a chilit. Feldaraboljuk az édesburgonyát, majd egy kevés vízzel (kb. félig lepje el), a chili felével, korianderrel, pici sóval fedő alatt puhára főzzük.
  2. Száraz serpenyőben megpirítjuk a fekete mustármagot a kesudióval, félretesszük (használjunk fedőt, mert kipattoghat az edényből).
  3. A főtt csicseriborsót papírtörlőn megszárítjuk. Egy zacskóba tesszük, ráöntünk egy pici napraforgó olajat, beleszórjuk a felaprított chili felét, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összerázzuk, hogy az fűszeres olaj egyenletesen fedjen minden szemet. Forró serpenyőben, nagy lángon megpirítjuk. Hozzáadjuk a pirított kesudiót és mustármagot.
  4. A megfőtt édesburgonyát villával összetörjük, belekeverjük a dióolajat. Tányérra szedjük, és ráhalmozzuk a fűszeres csicseriborsót. Együnk hozzá zöldsalátát.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 692
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csicseriborsó-saláta, édesburgonya saláta csicseriborsóval

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

714
édesburgonya 2 db
csicseriborsó 20 dkg
mustármag 1 ek
koriander 2 teáskanál
chili 1 db
dióolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kesudió 5 dkg