r
Nosalty Logó

Chilis édesburgonya csicseriborsóval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
ZilkaZil
Chilis édesburgonya csicseriborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 728 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1458 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 230 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    932.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    922 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    11068 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 728 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1864.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    964 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1844 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1163 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    22136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 1458 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Mangán

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    3486 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 230 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felaprítjuk a chilit. Feldaraboljuk az édesburgonyát, majd egy kevés vízzel (kb. félig lepje el), a chili felével, korianderrel, pici sóval fedő alatt puhára főzzük.
  2. Száraz serpenyőben megpirítjuk a fekete mustármagot a kesudióval, félretesszük (használjunk fedőt, mert kipattoghat az edényből).
  3. A főtt csicseriborsót papírtörlőn megszárítjuk. Egy zacskóba tesszük, ráöntünk egy pici napraforgó olajat, beleszórjuk a felaprított chili felét, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összerázzuk, hogy az fűszeres olaj egyenletesen fedjen minden szemet. Forró serpenyőben, nagy lángon megpirítjuk. Hozzáadjuk a pirított kesudiót és mustármagot.
  4. A megfőtt édesburgonyát villával összetörjük, belekeverjük a dióolajat. Tányérra szedjük, és ráhalmozzuk a fűszeres csicseriborsót. Együnk hozzá zöldsalátát.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 2738
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 11.

Receptkategóriák

Chilis édesburgonya csicseriborsóval
ZilkaZil 127 recept

Fehérjedús, melengető étel.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek