Nosalty Logó

Camembert-rel és dióval sütött karajszeletek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Camembert-rel és dióval sütött karajszeletek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 979 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1958 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 253 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2050.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 979 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    142.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4100.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1589 mg
  • Nátrium
    1464 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    712 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    704 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1958 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 253 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Jénai tálba kockázzuk a vajat. Megsózzuk.
  2. Ráfektetjük a hússzeleteket. Megsózzuk. Borsot darálunk rá.
  3. Rászórjuk a diót.
  4. Rácsorgatjuk a mézet.
  5. Rákockázzuk a sajtot.
  6. Ráöntjük a bort.
  7. Forró sütőben megsütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 78
  • Össznézettség: 47809
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 17.

Ajánló

Petrezselymes újkrumplival és salátával, száraz fehérborral.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Harmathy Ildikó 313 recept

Pikáns ízhatás, kellemes húsétel.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Hmmmm ez nagyon fincsi lehet, feltétlenül meg fogom csinálni! :)

talaci

Elkészítettem, nagyon finom volt. Az elkészítés során csak egy kicsit változtattam rajta: vaj helyett oliva olajat tettem a jénai aljába, száraz bor helyett Tokaji Furmintot (félédes) öntöttem rá.

Törölt felhasználó

Finom lett nagyon!!!

zsofifa

  Kedves Ildikó! Kipróbáltam én is ezt az ínycsiklandó receptet, négyszeres mennyiséget készítettem, de nekem sajnos nem lett ilyen szép, mint a képen. Fóliával lefedett tepsiben sütöttem, és rengeteg levet eresztett, no meg ugye a bortól szinte úszott a sok folyadékban. Pedig nem is adtam hozzá 4 dl bort, mert az már rengeteg lett volna. Nem kellett volna lefednem fóliával?

Harmathy Ildikó

a fólia tényleg nem kell, Zsófi!

Törölt felhasználó

Karácsonykor a menü része volt ez a recept is, igazán finom, elsöpr? sikert lehet vele aratni. Tapasztaltam:)))

Törölt felhasználó

Ildikó, ez nagyon finom :)))) Üdv: Bea

Kattika

Elkészítettem, nagyon ízlett! Köszönet a receptért. Nekem így sikerült: http://kataakonyhaban.blogspot.com/2012/02/camembert-el-sutott-sertesszeletek.html

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Nagyon kedvemre való az ízvilágod. Nem is beszélve a szívemnek-lelkemnek olyan kedves Zánkáról, Köveskálról, Víriusz Telepr?l. Ifjúságom legszebb nyarai ott voltak. Köszönöm a finom ízeket és a kedves emlékeim felidézését. üdvözlettel: Pista

katoka84

Nagyon jól néz ki, a napokban szeretném elkészíteni. Pontosan hány fokon és meddig kell sütni?

Harmathy Ildikó

180 fok, 30 perc, Katóka, illetve amíg a hús meg nem puhul

somogyka123

szia milyen salátát ajánlasz hozzá? vagy a fejes salátára gondoltál magában? :-) köszi a választ elöre is, hétvégén szeretném megcsinálni szép napot! orsi

Harmathy Ildikó

Szia Orsi! A sajtos húsokhoz mindig jól harmonizál a paradicsom saláta, persze csak akkor, ha van már friss hazai, lehet?leg szabadföldi paradicsom. Nálam még zöldek a paradicsomok, a fejes saláta azonban éppen fogyasztásra vár. Miként a kapor üde zöldje. Egy jó kapros-joghutos öntettel a fejes saláta, így a nyár elején, szerintem kiváló összhangot képez. Üdvözlettel: Ildikó

dreadrea

Nagyon finom lett.Köszönöm a receptet!

Nananyó

Kedves Ildikó! Szeretem a receptjeidet, ezt is már régen elmentettem. Jött egy ötlet jan.-ban, minden volt otthon a hozzávalókból, és elkezdtem összeállítani. És akkor jött egy másik ötlet, hogy a méz, a sajt, a dió, a bor jóbarátok, ezért vékony jonatán almát szeleteltem közé és egy gondolatnyi gyömbért /szárított volt otthon/ reszeltem rá. Így sütöttem meg, az alma szinte teljesen krémessé vált, de az édeskés-savanykás -nekem legalábbis- nagyon jól harmonizált a többi ízzel. Bocsi a változtatásért, de ez semmit nem von le az eredeti recepted nagyszer?ségéb?l. Üdv. Nananyó/T. Mari

Nananyó

Kedves Ildikó, a második mondatból, a felsorolásból- a jóbarátok közül- kimaradt az alma. Biztosan azért, mert kb. 5X próbáltam feladni és újra írni, de nem sikerült elküldeni. Üdv. Nananyó/ T.Mari

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.