r
Nosalty Logó

Gombafasírt leveles tésztában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Gombafasírt leveles tésztában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Gombafasírt

Összeállítás

Összesen 802 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Gombafasírt

Összeállítás

Összesen 3212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Gombafasírt

Összeállítás

Összesen 189 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 802 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79 g

Zsír

  • Összesen
    243.7 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3857.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1131 mg
  • Nátrium
    1619 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 3212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Gombafasírt

Összeállítás

Elkészítés

Gombafasírt

  1. A megpucolt, felkockázott hagymát olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, és ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, öntünk alá kevés vizet, és készre pároljuk.
  2. Amikor a gomba kihűlt, összeturmixoljuk, és hozzáadjuk a tojást, fűszerpaprikát, 2 evőkanál zsemlemorzsát, lisztet, és ízlés szerint fűszerezzük.
  3. Gombócokat formázunk belőle, és a maradék zsemlemorzsába meghempergetjük.
  4. A gombócokat forró olajban kisütjük.

Összeállítás

  1. A leveles tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd nagyobb négyzetekre vágjuk.
  2. A négyzeteket átlósan összehajtjuk, és konyhai ollóval a szélétől 1-2 centire bevágjuk. A másik irányban is összehajtjuk, és úgy is bevágjuk.
  3. Lekenjük felvert tojással, és mindegyik közepére teszünk egy-egy gombafasírtot.
  4. Felhajtjuk a tészta sarkait, középen gyengéden összenyomjuk. Lekenjük a felvert tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 886
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombafasírt leveles tésztában
Salamon Csilla 1202 recept

Igaz kicsit időigényes, de megéri, mert a vendégek örülnek neki.

Hozzávalók

Gombafasírt

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?