Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás-sonkás lángos

Burgonyás-sonkás lángos
Burgonyás-sonkás lángos
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, tartalmas leves mellé készítettem el második fogásként.

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és összetörjük.
  2. A lisztet az olvasztott margarinnal, sóval, tejjel és a porélesztővel alaposan kidolgozzuk.
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, az áttört burgonyát, és letakarva meleg helyen kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit kinyújtjuk, nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  5. Olajozott kézzel vékonyra húzzuk a széleit, és forró olajban kisütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 443
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1132 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: lángos
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplis lángos, sonkás lángos, krumplis-sonkás lángos

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

496
burgonya 25 dkg
finomliszt 30 dkg
margarin 5 dkg
2 kávéskanál
tej 1.5 dl
instant élesztő 1 tasak
sonka 20 dkg