Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumpliperec

Krumpliperec
Krumpliperec
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hát ez nem diétás kaja, és nem is gyors, viszont NAGYON FINOM! Az anyukám gyakran sütött ilyet nekünk gyerekkorunkban, nagyon szerettük.

hozzávalók / 12 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Tartalmas leves után főételként vagy vacsorára is kitűnő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit sós vízben puhára főzzük, jól áttörjük. Nagy tálban langyosra hűtjük és a liszttel összedolgozzuk. A krumpli és a liszt minősége nagyban befolyásolja a liszt mennyiségét. Először csak a felét szoktam beledolgozni, és apránként adagolom hozzá a többit. Kicsit ragadós, de jól gyúrható állagú legyen.
  2. Kézzel, teniszlabda méretű adagokat szaggatunk ki a tésztából, és vékony, kisujjnyi vastagságú rudakat gyúrunk belőle, és kis pereceket vagy köröket formálunk belőle.
  3. Forró olajban sütjük. Frissen, még melegen nagyon finom.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 11 699
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Rhode

Mióta szakács: 2012.04.15.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumpli-perec, burgonyalángos

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

297
parázskrumpli 1 kg
finomliszt 40 dkg
1.5 dkg