adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
419
Kalória
6.2g
Fehérje
52.4g
Szénhidrát
21.9g
Zsír
246.5g
Víz
-
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
419
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1671
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1386.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 1085 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 52.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 246.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
419
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 87.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5546.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 670 mg
-
Nátrium 4340 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 209.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 29 mg
Víz
-
Összesen 986 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 274 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
1671
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 55.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
93
kcal
Elkészítés
- A krumplit meghámozzuk, és dobókocka méretűre szeleteljük. Megmossuk, és lecsöpögtetés után tepsibe öntjük. Rálocsoljuk az olívaolajat, mely ha jó minőségű, plusz ízt is kölcsönöz az ételnek. A kezünkkel alaposan összeforgatjuk.
- A rozmaring ágakat megmossuk, és ha zsengék a levelekkel eggyütt ollóval a krumplira vagdaljuk. Ha az ágak már fásak egy kissé, akkor a leveleket letépjük, lehúzzuk az ágról és így tesszük a krumplira. Az ágakat is dobjuk a krumplira, később tálalásnál ezeket kivesszük. A krumplit ezután sózzuk, borsozzuk, és még egyszer alaposan összeforgatjuk az egészet.
- A legmelegebb fokozaton légkeverés mellett sütjük. Lefedés nélkül!!!
- Amikor a tetején a csúcsok pirulnak egy sütőlapáttal, vagy lapos fakanállal átforgatjuk a krumplikat, ne féljünk ha leragad, ezek lesznek a legfinomabb részek. Addig sütjük, amíg szép piros lesz az alja. Kivesszük, egy percig hűlni hagyjuk, és az odapirult részeket is felszedve tálra halmozzuk.
- Ha a krumplit nem azonnal készítjük el egy negyed citrom levével is összeforgatjuk, így nem barnul meg. Amikor pedig sütésre kerül a sor, a citromgerezdet is a krumplival eggyütt sütjük.
- (Lehetőleg teflon tepsit használjunk, mert az a cél, hogy a sülés közben a krumpli alja odakapjon egy kicsit.)
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Sütés ideje: 20 p
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30X20
Először egy Udinei vendéglőben ettem rozmaringos krumplit, bélszíncsíkokkal és a tetején durvára tört török mogyoróval... Hát nem mondom, még mindig összefut a nyál a számban, ha csak rágondolok. Azóta teljesen kiszorította a jó kis petrezselymes krumplit a családunk étrendjéből. Nagyon-nagyon jó kis fogás. Még azok is szeretik, akik egyébként nem kedvelik a rozmaringot más ételekben. Tökéletes harmónia van a jól megpirított sült krumpli, és a rozmaring ízében. Mindenképpen próbáld ki Te is! Télen is, nyáron is kiváló választás sültek, saláták mellé és könnyed, délutáni finomságnak is kitűnő. Én most sült báránycomb mellé adtam köretként, szuper volt.