r
Nosalty Logó

Burgonya Speedy Gonzales módra

Katharosz
Burgonya Speedy Gonzales módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

929
Kalória
31.6g
Fehérje
29.8g
Szénhidrát
76.4g
Zsír
292.1g
Víz
370.3g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 929 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3716 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2198.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    1277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    292.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1090 micro
Összesen 929 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    126.4 g

Zsír

  • Összesen
    305.4 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8793.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    2029 mg
  • Nátrium
    5108 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1168.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1608 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    464 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    1011 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1445 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1974 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4358 micro
Összesen 3716 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát kisebb kockákra vágjuk, a póréhagymát kb 0,5-1 centiméteres karikára, a sajtot durvára reszeljük, a kolbászt kisebb darabokban kinyomkodjuk a bélből.
  2. A tojásokat felverjük a tejszínnel, sózzuk.
  3. Egy nagyobb serpenyőben a felhevített olajon sütni kezdjük a kolbászt, néha megkeverjük, hogy minden oldala átsüljön, közben belerakjuk a pórét, és tovább pirítjuk kevergetve.
  4. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, és együtt tovább sütjük, sózzuk, borsozzuk, ha a burgonya is megpirult kissé, ráöntjük a tejszínes tojásokat, rászórjuk a sajtot.
  5. A hőfokot csökkentjük alatta, lefedjük fedővel, és amint egybe állt rajta a tojásos massza, már készen is van.
  6. Tálalás salátával vagy savanyúsággal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p

Ha kevés az időnk, és gyorsan valami finomra vágyunk, itt egy villámgyors recept, csak ajánlani tudom, nálunk nagy sikere volt. Forrás: Kreatív Konyha / Tojásételek könyve

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek