r
Nosalty Logó

Bundázott bodzabogok

kicsivik
Bundázott bodzabogok
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A bundás bodzához

A sütéshez

A szóráshoz

1179
Kalória
9.2g
Fehérje
38.5g
Szénhidrát
110.4g
Zsír
47.9g
Víz
90g
Koleszterin
1g
Élelmi rost
9.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 53% Zsír

A bundás bodzához

A sütéshez

A szóráshoz

Összesen 1179 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 53% Zsír

A bundás bodzához

A sütéshez

A szóráshoz

Összesen 4713 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 53% Zsír

A bundás bodzához

A sütéshez

A szóráshoz

Összesen 423 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    110.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 1179 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    441.7 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    200 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1203.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    154.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    191.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    176 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 4713 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 423 kcal

Elkészítés

A bundás bodzához

  1. A frissen szedett virágtányérokat megtisztítjuk az esetleges lakóitól, a bogaraktól, de nem mossuk, hogy az értékes virágpor benne maradjon.
  2. Elkészítjük a palacsintatésztát, 15 perc pihentetés nem árt neki.
  3. Egy lábasban bőséges olajat forrósítunk
  4. Száruknál fogva egyesével belemártjuk a bogokat a tésztába, hagyjuk a fölösleget lecsöpögni.
  5. Majd jöhet a pár perces forró olajfürdő, amíg a tészta aranybarnára pirosodik.
  6. Száruknál fogva óvatosan papírtörlőre emeljük a fejeket, s még forrón porcukorral hintjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p

Engem is elkapott a bodzaőrület. Boszorkánkonyhámban készült már bodzaládé, bodzasorbet és bodzás palacsinta. Megfogadtam, tartok 2-3 hét szünetet, mielőtt újra bodzázásba kezdenék, de! Nem hagyott nyugodni a gondolat, milyen lehet a bundázott bodza, azaz a palacsintatésztában kisütött bodzatányér. Leírást ugyan találtam róla a receptek között, de képet nem. Nosza, gondoltam, itt az alkalom, ezzel fogok debütálni az oldalon. A húsvéti sárgatúróval sajna megelőztek! 8) Nagyszüleim, szüleim messze laknak tőlem, nem tudtam kóstolóval kínálni őket, hogy aztán véleményezni tudják ízre, állagra, küllemre. De akiknek jutott, jóízűen lakmároztak a különleges csemegéből.

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Gréti-szelet - citromos krémes

Nosalty szerkesztőségi tagként én is megalkottam a saját sütiszeletem. Imádom a citromot és az összes citrusfélét, úgyhogy nem volt nehéz kitalálni valamilyen savanykás ízvilágú ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek