Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bundázott bodzabogok

Bundázott bodzabogok
Bundázott bodzabogok
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Engem is elkapott a bodzaőrület. Boszorkánkonyhámban készült már bodzaládé, bodzasorbet és bodzás palacsinta. Megfogadtam, tartok 2-3 hét szünetet, mielőtt újra bodzázásba kezdenék, de! Nem hagyott nyugodni a gondolat, milyen lehet a bundázott bodza, azaz a palacsintatésztában kisütött bodzatányér. Leírást ugyan találtam róla a receptek között, de képet nem. Nosza, gondoltam, itt az alkalom, ezzel fogok debütálni az oldalon. A húsvéti sárgatúróval sajna megelőztek! 8) Nagyszüleim, szüleim messze laknak tőlem, nem tudtam kóstolóval kínálni őket, hogy aztán véleményezni tudják ízre, állagra, küllemre. De akiknek jutott, jóízűen lakmároztak a különleges csemegéből.

hozzávalók / 4 adag

A bundás bodzához

A sütéshez

A szóráshoz

ajánlat

Sok-sok hideg szóda!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A frissen szedett virágtányérokat megtisztítjuk az esetleges lakóitól, a bogaraktól, de nem mossuk, hogy az értékes virágpor benne maradjon.
  2. Elkészítjük a palacsintatésztát, 15 perc pihentetés nem árt neki.
  3. Egy lábasban bőséges olajat forrósítunk
  4. Száruknál fogva egyesével belemártjuk a bogokat a tésztába, hagyjuk a fölösleget lecsöpögni.
  5. Majd jöhet a pár perces forró olajfürdő, amíg a tészta aranybarnára pirosodik.
  6. Száruknál fogva óvatosan papírtörlőre emeljük  a fejeket, s még forrón porcukorral hintjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 510
elküldve: 1
receptkönyvben: 73
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsivik

Mióta szakács: 2011.04.27.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

palacsintatésztában sült bodza, rántott bodza

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Wed, 2011-08-03 08:34

Kedves Cs.A.!
A jövő nyár hamarabb eljön mint gondolnád, mert repül az idő. Ha valamit szeretnél kipróbálni, ne hezitálj! Legfeljebb máskor nem készíted el, na bumm. Nem egyforma az ízlésünk. Én is jártam már úgy, hogy a fotó és az ételleírás alapján kétségem sem volt, hogy valami isteni fog kifőni-kisülni más által feltöltött receptből, de picit csalódott voltam a végén. Olyan is volt, hogy én néztem be valamit például egy harmatosnak ígékező pogi összeállításánál és majdnem ehetetlen lett, de azért megettük. 1 szó mint 100, kísérletezz bátran, én is rengeteg ötlettel és remek recepttel gazdagítottam a repertoáromat, amióta ezt azt oldalt böngészem már-már függő szinten.

Cs.A.
CS.A. / Cs.A. Mon, 2011-08-01 12:13

Kedves Kicsivik!
Nekem nagyon tetszik az ötlet de nem merem kipróbálni!! Meg amúgy is csak jövőre lenne esélyem megcsinálni mert sajnos a bodza már elvirágzott!:-( De már majdnem rászántam magam hogy akáccal kipróbáljam de aztán mégsem mert nem tudom milyen íze lesz,és ha rossz dobhatom ki az egészet!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Wed, 2011-06-22 12:44

Köszönöm szépen a kedves hozzászólásokat, örülök, hogy jót csemegéztetek! Remélem nem sikkad majd el a receptkönyvek alján, és minél többen kedvet kapnak hozzá!

GtheW
GtheW Wed, 2011-06-22 11:57

Isteni lett! Én tudom, az a kis ágas-bogas a képen a pocimban végezte.

piakistvanne
piakistvanne Wed, 2011-06-01 10:55

Nagyon finom,aki még talál az idén akác virágot próbálja ki azzal is .

Zsuliett
Zsuliett / Zsuliett Wed, 2011-06-01 10:42

Ezt még a Drága nagymamám készitette mindig,imádtam és ajánlom mindenkinek mert Isteni :)

1179
finomliszt 15 dkg
tojás 2 db
tej 3 dl
szódavíz 1 dl
cukor 2 ek
1 csipet
bodzavirág 15 db
napraforgó olaj 5 dl
porcukor 1 ek