r
Nosalty Logó

Bundázott bodzabogok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kicsivik
Bundázott bodzabogok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 53% Zsír

A bundás bodzához

A sütéshez

A szóráshoz

Összesen 1179 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 53% Zsír

A bundás bodzához

A sütéshez

A szóráshoz

Összesen 4713 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 53% Zsír

A bundás bodzához

A sütéshez

A szóráshoz

Összesen 423 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    110.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 1179 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    441.7 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    200 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1203.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    176 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 4713 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 53% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 423 kcal

Hozzávalók

A bundás bodzához

A sütéshez

A szóráshoz

Elkészítés

A bundás bodzához

  1. A frissen szedett virágtányérokat megtisztítjuk az esetleges lakóitól, a bogaraktól, de nem mossuk, hogy az értékes virágpor benne maradjon.
  2. Elkészítjük a palacsintatésztát, 15 perc pihentetés nem árt neki.
  3. Egy lábasban bőséges olajat forrósítunk
  4. Száruknál fogva egyesével belemártjuk a bogokat a tésztába, hagyjuk a fölösleget lecsöpögni.
  5. Majd jöhet a pár perces forró olajfürdő, amíg a tészta aranybarnára pirosodik.
  6. Száruknál fogva óvatosan papírtörlőre emeljük a fejeket, s még forrón porcukorral hintjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 16771
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 01.

Ajánló

Sok-sok hideg szóda!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Engem is elkapott a bodzaőrület. Boszorkánkonyhámban készült már bodzaládé, bodzasorbet és bodzás palacsinta. Megfogadtam, tartok 2-3 hét szünetet, mielőtt újra bodzázásba kezdenék, de! Nem hagyott nyugodni a gondolat, milyen lehet a bundázott bodza, azaz a palacsintatésztában kisütött bodzatányér. Leírást ugyan találtam róla a receptek között, de képet nem. Nosza, gondoltam, itt az alkalom, ezzel fogok debütálni az oldalon. A húsvéti sárgatúróval sajna megelőztek! 8) Nagyszüleim, szüleim messze laknak tőlem, nem tudtam kóstolóval kínálni őket, hogy aztán véleményezni tudják ízre, állagra, küllemre. De akiknek jutott, jóízűen lakmároztak a különleges csemegéből.

Hozzávalók

A bundás bodzához

A sütéshez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!