Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Muffin epres mascarponekrémmel

Muffin epres mascarponekrémmel
Muffin epres mascarponekrémmel
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nagyon sokszor az eszemben volt, hogy szeretnék sütni egy cupcaket, de valahogy mindig elodáztam. Sok külföldi weboldalt olvasgattam a cupcake készitéséről és történetéről. Csésze tortának, tündértortának, vagy habos muffinnak is hivják. Én egy könnyű változatát készítettem el, de ha valaki szereti a töményebb édességeket, akkor dúsíthatja a krémet vajjal, csokoládéval, sőt, az alaptésztát is gazdagíthatja.12 db lesz belőle.

hozzávalók / 4 adag

A muffinhoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. A tejet a vaníliarúd kikapart magjával és a héjával együtt felforraljuk, a vajat is megolvasztjuk benne, majd lehűtjük.
  3. A lisztet a sóval, sütőporral elkeverjük.
  4. A tojásokat a tojássárgákkal és a cukorral habosra keverjük, 3 részben hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd a tejjel felöntjük, amiből előzőleg kivettük a vanília héját. Gyors mozdulatokkal elkeverjük.
  5. A muffinformát muffinpapírral kibéleljük, majd 3/4-ig megtöltjük a tésztával. 20 percig sütjük.
  6. Az epret leturmixoljuk. A krémhez a mascarponét elkeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az epret, habzsákba töltjük, majd a kész sütemény tetejét feldíszítjük vele.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 321
elküldve: 3
receptkönyvben: 185
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, Valentin-nap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tündértorta epres mascarponekrémmel, cupcake epres mascarponekrémmel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kisgyurkáné Évi
Kisgyurkáné Évi Fri, 2012-09-28 20:11

Szia Mercedes! Kérdezném, hogy a krémet a tetejére tálalás előtt mennyi idővel kell rátenni? Nem fog egy idő után lefolyni? Nagyon jó a recept! vasárnap szeretném elkészíteni a kislányom első szülinapjára a torta mellé apróságnak! :) Köszi szépen! üdv: Évi

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Fri, 2012-09-28 20:24

Szia Évi!Ráteheted tálaláskor vagy tálalás elött is,csak akkor hüvös helyre tedd.Nem az a tipikus folyós krém,de melegben egy idö után azért higabbá tud válni.Amúgy a Hugomnak is 30.-án van a szülinapja,úgyhogy a vasárnap nekem is sütésböl fog állni:)Boldog születésnapot a Kislányodnak:)Üdv:Mercedes

Kisgyurkáné Évi
Kisgyurkáné Évi Fri, 2012-09-28 20:28

Köszönöm a jókívánságokat! :) A Hugodnak is Boldog Szülinapot kívánok! Akkor szerintem tálalás előtt fogom rátenni. Jó sütkérezést vasárnapra, és köszi a hiperszuper gyors választ! :)

577
finomliszt 100 g
tojás 2 db
tojássárgája 2 db
tej 40 ml
vaj 40 g
vanília 1 db
cukor 60 g
sütőpor 1 tk
1 csipet
mascarpone 250 g
eper 15 dkg
porcukor 1 púpozott ek