r
Nosalty Logó

Brownie bögrében diétásan

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Brownie bögrében diétásan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 189 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 189 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 105 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 189 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 189 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kis tálkában elkeverjük a porrá őrölt zabpelyhet, a kakaóport, a csipet sót és a kevés sütőport.
  2. A banánt villával alaposan pürésítjük. (Esetleg botmixerrel is nekieshetünk, de feleslegesnek tartom elővenni 1 db banán miatt.)
  3. Hozzáadjuk a zabpelyhes-kakaós keverékhez. Vanília aromával ízesítjük.
  4. Alaposan összekeverjük. Szükség esetén adhatunk még hozzá kevés zabpehelylisztet. Ha nem elég édes, adhatunk hozzá pár csepp folyékony édesítőt.
  5. A masszát egy kb. 2 dl-s bögrébe rakjuk, és a mikróban kb. 3 perc alatt "megsütjük". Akkor jó, ha a teteje megszilárdult. Ekkor az alja még finom, ragacsos. :)
  6. Pár percig hagyjuk hűlni, aztán nekieshetünk! ;)
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 751
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 93
  • Össznézettség: 129267
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 24.

Ajánló

Jelentem, almával is működik a dolog: az almát felnegyedeljük, megszabadítjuk a magházától és a héjától, és kb. 1 percre berakjuk a mikróba, hogy megpuhuljon. Ez után villával összetörjük és ugyan úgy járunk el mint a banános verziónál. Az almához kiválóan illik a fahéj, tehát az almás verzióhoz inkább azt ajánlanám vaníliaaroma helyett. :)  Az eredmény nem olyan lágy, mint banánnal, de így is isteni finom! :)

Receptkategóriák

Valamit kellett kezdeni azzal a rengeteg banánnal, ami itthon volt. Ez volt az egyik felhasználási alternatíva. Gyors, egyszerű és nem utolsó sorban diétás, valamint egészséges hozzávalókból készül. :)

Hozzászólások (11)

Twinkukta

most készítettem el, remek lett! tettem bele egy kis fahéjat is!köszönöm a receptet:)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy jól sikerült! :)

Karulino

Milyen állagúnak kell lennie? Én elkészítettem, a teteje meg is szilárdult, ahogy írtad, de alatta egy ragacsos massza maradt. Megettem, mert hát nincs benne tojás, de nem vagyok biztos benne, hogy ilyennek kellene lennie.

Törölt felhasználó

Elnézést a kés?i válaszért! Attól függ, hogy milyen hosszú ideig "sütöd". Ugye ez ízlés kérdése. Mivel ez egy brownie-féleség, ezért a közepe ragacsos. Én így szeretem, de ha Téged ez zavar, akkor mikrózhatod egy kicsit tovább, de ne sokkal, mert akkor túl kemény lesz a teteje. Remélem az állagát leszámítva ízlett. :)

Törölt felhasználó

el?ször készítettem, kis fahéjat tettem bele, nagyon egyszer? és nagyon finom! köszi:)

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlik! :)

Lovasfej

Finom, laktató reggeli lett belõle 5 perc alatt. Köszönöm a receptet.

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlik. :)

Cordelia

SZia. NAgyon tetszik a recept, de nincs mikróm :( Szerinted mennyi ideig süssem süt?ben, és milyen módon, hány fokon?

Törölt felhasználó

Szia. Csak tippelni tudok, Neked kell kikísérletezned, mert minden süt? másként süt. Szerintem h?álló bögrében/szufléformában, el?melegített 175-180°C-on 5-7 perc alatt megsül a megfelel? állagra. Csak nagyon kell rá figyelni, f?leg süt?ben. Remélem sikerül így is megcsinálnod. :) Ha rájöttél, hogy hogyan kell süt?ben megsütni, kérlek oszd meg velünk is. ;)

Cordelia

Oké. Köszönöm. Ki fogom próbálni :)

Törölt felhasználó

Én banán helyett süt?tökkel készítettem, tettem bele mézet és fahéjat is. Nagyon finom lett! :)

Törölt felhasználó

Hmmm...ha lesz rá alkalmam, én is kipróbálom süt?tökkel. Köszönöm a tippet! :D

Törölt felhasználó

nagyon megörültem ennek a receptnek és ebben a pillanatban bújt ki a mikróból a csoda a zablisztet fehérjeporra cseréltem és így olyan lett, mint egy ganache :) nagyon tuti

Törölt felhasználó

Köszönöm a gyors receptet, finom lett! :) 1000 W-on 1.5 percig sütöttem, hogy a teteje megkérgesedjen. Viszont hiába a kis süt?por, nekem nem n?tt meg.

Morgolya

Hát ez valami isteni találmány. Nagyon köszönöm a receptet! :)

Törölt felhasználó

Hát az enyém az szörny? lett. :( Vissza tettem még egy percre mert a teteje nem volt még szilárd teljesen, aztán olyan szivacs állagú lett az egész. És meg se n?tt egy picit sem. :(

Törölt felhasználó

Oké, csináltam egy secound round-ot, most páromnak 2 percre, magamnak másfélre tettem be, az enyém szupi lett, az övére azt mondta legközelebb kevesebb percre tegyem mert nem elég puha. Szóval nálunk a másfél perc volt a nyer?. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek