r
Nosalty Logó

Brokkolikrémleves Gigimiu konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brokkolikrémleves Gigimiu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 238 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 949 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 56 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    894 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    340 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 238 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    77.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4279.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    3577 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1360 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    273 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    315 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1202 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4279 micro
Összesen 949 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 56 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit alaposan megmossuk, rózsáira szedjük, majd puhára főzzük.
  2. Egy lábasban felteszünk 1 l vizet forrni, majd beletesszük a 2 leveskockát.
  3. Ha megfőtt a brokkoli, leszűrjük, és hozzáadjuk a leveskockából készült alaplé felét, majd botmixer segítségével összeturmixoljuk. Ha alaposan eldolgoztuk, hozzáadjuk az alaplé másik felét, majd visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a vajat, tejszínt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, és várunk, míg újra felforr.
  4. Tálalásnál levesgyöngyöt szórunk az elkészült levesbe.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 39
  • 7 napos nézettség: 387
  • Össznézettség: 158036
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az elmúlt napokban annak ellenére, hogy beköszöntött a csillagászati nyár, elég hűvös volt az idő, így szerettem volna valamilyen meleg, gyorsan elkészíthető levest készíteni. A család nagyon szereti a brokkolit, hiszen nagyon egészséges és még finom is, így a választás ennek a csodás zöldségnek a felhasználásával készült levesre esett. Az elkészült finomság mindannyiunkat elvarázsolt könnyedségével és krémességével.:)

Hozzászólások (2)

asztaloskata

Megcsináltam :-) kicsit kevesebb vizet tettem bele, nekem valahogy s?r?bben jobban ízlik!! köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Köszönöm hogy kipróbáltad! :) Remélem máskor is elkészíted majd! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.