Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolikrémleves Gigimiu konyhájából

Brokkolikrémleves Gigimiu konyhájából
Brokkolikrémleves Gigimiu konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az elmúlt napokban annak ellenére, hogy beköszöntött a csillagászati nyár, elég hűvös volt az idő, így szerettem volna valamilyen meleg, gyorsan elkészíthető levest készíteni. A család nagyon szereti a brokkolit, hiszen nagyon egészséges és még finom is, így a választás ennek a csodás zöldségnek a felhasználásával készült levesre esett. Az elkészült finomság mindannyiunkat elvarázsolt könnyedségével és krémességével.:)

hozzávalók / 4 adag

  • 0,5 kg brokkoli
  • 2 húsleveskocka
  • 1 l víz
  • 1 dl habtejszín
  • bors
  • 5 dkg vaj
  • levesgyöngy
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit alaposan megmossuk, rózsáira szedjük, majd puhára főzzük.
  2. Egy lábasban felteszünk 1 l vizet forrni, majd beletesszük a 2 leveskockát.
  3. Ha megfőtt a brokkoli, leszűrjük, és hozzáadjuk a leveskockából készült alaplé felét, majd botmixer segítségével összeturmixoljuk. Ha alaposan eldolgoztuk, hozzáadjuk az alaplé másik felét, majd visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a vajat, tejszínt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, és várunk, míg újra felforr. 
  4. Tálalásnál levesgyöngyöt szórunk az elkészült levesbe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 106 875
elküldve: 4
receptkönyvben: 320
elkészítve: 39/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Gigimiu

Mióta szakács: 2013.03.31.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes brokkolikrémleves, krémleves brokkoliból, vajas brokkolikrémleves

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

asztaloskata
asztaloskata Sat, 2013-10-26 14:31

Megcsináltam :-) kicsit kevesebb vizet tettem bele, nekem valahogy sűrűbben jobban ízlik!! köszönöm a receptet!