Nosalty Logó

Brokkoli Carbonara á la I.l.d.k.ó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brokkoli Carbonara á la I.l.d.k.ó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 647 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3872 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 183 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1568 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 647 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    182.3 g

Zsír

  • Összesen
    151.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9408.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    363 mg
  • Kálcium
    2575 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    2176 mg
  • Nátrium
    3842 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1436 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    327 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    434 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1463 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1286 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    1760 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5225 micro
Összesen 3872 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 183 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit és a tésztát megfőzzük. Majd amikor készen vannak, leszűrjük őket. A brokkolit apróra vágjuk, a tésztát egy nagyobb edénybe öntjük, majd hozzáadjuk a brokkolit.
  2. Carbonara szósz: 3 dkg vajat felolvasztunk egy lábasban, majd megpirítjuk rajta a felkockázott gépsonkát. Belekeverjük az alapport, és felöntjük 2,5 dl tejjel. A forrástól számított 1-2 percig főzzük. Ráöntjük a brokkolis tésztára, és jól összekeverjük. Margarinnal kikent tepsibe öntjük.
  3. Sajtszósz: 2 dkg vajat felolvasztunk egy lábasban, majd belekeverjük az alapport, és felöntjük 2,5 dl tejjel. A forrástól számított 1-2 percig főzzük.
  4. Ráöntjük a brokkolis tésztára, reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6243
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mostanság szerettem meg igazán a brokkolit, és ez így gondolatban megszületve könnyű ételnek tűnt. Valóban az, és nagyon finom lett. :)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

:-)

Törölt felhasználó

Oké, valamit tisztázzunk: mit?l carbonara?

Gabys

Hát az 1 cs. carbonara alaptól:))

Törölt felhasználó

Ha csak úgy nem...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.