Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkoli Carbonara á la I.l.d.k.ó

Brokkoli Carbonara á la I.l.d.k.ó
Brokkoli Carbonara á la I.l.d.k.ó
75 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanság szerettem meg igazán a brokkolit, és ez így gondolatban megszületve könnyű ételnek tűnt. Valóban az, és nagyon finom lett. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit és a tésztát megfőzzük. Majd amikor készen vannak, leszűrjük őket. A brokkolit apróra vágjuk, a tésztát egy nagyobb edénybe öntjük, majd hozzáadjuk a brokkolit.
  2. Carbonara szósz: 3 dkg vajat felolvasztunk egy lábasban, majd megpirítjuk rajta a felkockázott gépsonkát. Belekeverjük az alapport, és felöntjük 2,5 dl tejjel. A forrástól számított 1-2 percig főzzük. Ráöntjük a brokkolis tésztára, és jól összekeverjük. Margarinnal kikent tepsibe öntjük.
  3. Sajtszósz: 2 dkg vajat felolvasztunk egy lábasban, majd belekeverjük az alapport, és felöntjük 2,5 dl tejjel. A forrástól számított 1-2 percig főzzük.
  4. Ráöntjük a brokkolis tésztára, reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 104
elküldve: 3
receptkönyvben: 87
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

I.l.d.i.k.ó

Mióta szakács: 2011.11.27.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sonkás tészta, carbonara tészta, sajtszószos tészta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

647
brokkoli 60 dkg
tészta 0.5 kg
sajt 25 dkg
gépsonka 15 dkg
tej 0.5 l
margarin 5 dkg
sajtszósz 26 g
sajtszósz 29 g
margarin 1 ek