Nosalty Logó

Bounty palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Bounty palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 930 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 5576 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 220 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1224.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 930 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    128.9 g

Zsír

  • Összesen
    308.5 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7349.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    1614 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1729 mg
  • Nátrium
    3346 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561.5 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    379 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    1346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    190 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2051 micro
Összesen 5576 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A hozzávalókból kikeverjük a palacsintatésztát, pihentetjük, míg elkészítjük a tölteléket.
  2. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, és simára keverve, a forró tejhez adjuk. Jól elkeverjük, beleszórjuk a kókuszt, és lassú tűzön vagy gőz felett besűrítjük.
  3. A tejszínnel hígítjuk, és hozzáadjuk a vaníliás cukrokat.
  4. Készíthetjük vaníliás pudingporból is, amihez kókuszreszeléket és tejszínt adunk.
  5. Kisütjük a palacsintákat, betöltjük a töltelékkel, formára hajtjuk, és csorgatunk rá csokiöntetet. Tetszőleges gyümölccsel kínálhatjuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 44745
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 20.

Ajánló

Bármilyen déli gyümölccsel tálalható, (nekem most csak barackbefőttem volt itthon), de anélkül is finom édesség. Tejszínhabbal tálalva is mutatós.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amikor először készítettem, több tojássárgája maradt egy másik sütiből. Úgy gondoltam, valami jót kellene kitalálni, és elkészült ez a kellemes, finom desszert. Azóta már többször kellett készítenem, mert család nem felejt. :-)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Ez nagyon finom desszert lehet, gratulálok! A fotó is guszta. Én nem rontanám el bolti pudingporral, mert a f?zött krém az igazi, ahogy a 2. pontban készíted. Nagyon megkívántam, most szívesen megkóstolnám. Igazából adott itthon minden hozzávaló, szóval akár holnap ki is próbálhatnám. :-) Köszi az ötletet! Szép napot (vagy már lassan estét): Gabi

Geleva

Kedves Gabi! Köszönöm szépen az elismerést, örülök, hogy így kép alapján is megkívántad! (pedig ez a fotózás...nem az én er?sségem). Egyetértek, a puding helyett a krém, csak gyakorlatlanabbak számára lehet, hogy egyszer?bb. T?lem is megkérdezték (aki evett nálam), hogy készíthetné e pudinggal, mert az neki egyszer?bb, és ? azzal készíti. Tudod, ízlések és pofonok, gyorsaság és odaadás harca ez. :-))) Szép estét Nektek is! Éva

Fahéj

Nagyon szép! Ugyanúgy vagyok vele, mint Gabi, kedvet kaptam, mindjárt nekiállok, hiszen van itthon hozzá minden... :)

Geleva

Kedves Fahéj! Köszi :-)...nagyon örülök! Üdv.: Éva

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Ez nagyon gusztusos, és a kép is gyönyör?! Üdv. Livi

Geleva

Kedves Livi! Köszönöm szépen! Hát...a kép?...lehet, hogy nem leszek profi fotós. :-))) Üdv. Éva

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Lehet, hogy a fotózás nem az er?sséged, de ez a kép szerintem is étvágygerjeszt?!!! :) Mivel már ilyen kés? van, csak azért nem csinálom meg, de holnap kipróbálom! :) A tejszínt és a vaníliás cukrot akkor kell már hozzáönteni, amikor már bes?r?södött és levettük a t?zr?l? Köszi! Üdv, WM

Geleva

Kedves WM! Nagyon kedves vagy, köszi, hogy pátyolgatod a lelkemet! :-))) Úgy szoktam, hogy a tejszínt, még a f?zés végén hozzáadom, de már nem nagyon hagyom forrni, csak jól elkeverem és ha "buggyan" egyet, leveszem a t?zr?l és akkor keverem hozzá a vaniliás cukrot, hogy ne f?jön el az aromája. Örülök, hogy kipróbálod, sok sikert! Üdv. Éva

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Köszönöm a gyors választ! Üdv, WM

Törölt felhasználó

Nagyon finomnak t?nik :) valamelyik nap tuti megcsinálom :):)

Márti

Bekerült a receptkönyvembe. Nagyon guszta, hétvégén el is készítem. Köszi a receptet.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.