Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borleves ahogy La fée de cuisine készíti

Borleves ahogy La fée de cuisine készíti
Borleves ahogy La fée de cuisine készíti
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A svábok a borlevest a kvircedlihez készítették.  A recept a nagymamámtól származik. Az esküvőmön is nagyon nagy sikert aratott.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bort, a vizet, a citromhéjat a fűszerekkel együtt felforraljuk. Közben kikeverjük az 5 tojássárgáját a fele cukorral, és egy jó kanál lisztet teszünk hozzá. Ezt jól összekeverjük.
  2. Az így kapott masszát habverővel folyamatosan a forrásban lévő borba keverjük a maradék cukorral. Folyamatosan keverjük a habverővel, amíg a habja el nem fő.
  3. Kvircedlivel kínálom.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 534
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

borleves fűszeresen, borkrémleves, sváb borleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

397
fehérbor 2 l
víz 0.5 l
citromhéj 1 citromból nyert
szegfűszeg 10 db
fahéjrúd 2 db
tojássárgája 5 db
cukor 30 dkg
finomliszt 1 evőkanál