r
Nosalty Logó

Borjúpaprikás Kornél konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Borjúpaprikás Kornél konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 739 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4441 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    999.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 739 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    303.1 g

Zsír

  • Összesen
    325 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5998.5 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    683 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    3322 mg
  • Nátrium
    1378 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1832.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    120 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    2996 micro
  • β-crypt
    508 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2220 micro
Összesen 4441 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    81 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A friss borjúlábszárt kockázzuk fel nagyobb darabokrakb. 2-3 cm-es méretben.
  2. Egy lábasban melegítsük fel a sertészsírt, majd a kockára vágott szalonnát süssük ki benne. A szalonnapörcöket szűrőkanállal távolítsuk el a zsírból.
  3. Adjunk hozzá finomra vágott vöröshagymát, és pirítsuk aranysárgára. Ezután tegyünk bele kockára vágott zöldpaprikát, és pirítsuk tovább. Amikor a paprika üvegessé válik, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, gyorsan keverjük el, majd miután felhabzott, öntsünk hozzá kevés vizetvagy borjúcsontból főzött alaplevet. (Kezdő szakácsok jobb, ha lehúzzák ilyenkor az edényt a lángról, nehogy a paprika megégjen.)
  4. Néhányszor pirítsuk zsírjára, közben adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot is.
  5. Ha elkészült az alap, adjuk hozzá a húst, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük zúzott köménymaggal, és főzzük kis lángon.
  6. Ha a húslevet engedett, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Folytassuk a lassú tűzön főzést, ameddig a hús meg nem puhul. Időnként pótoljuk kevés vízzelvagy alaplével a hiányzó folyadékmennyiséget, ha szükséges. (szakaszos lepárlás)
  7. Amikor a hús megpuhult, készítsünk habarást: a tejszínt és a tejfölt keverjük el csomómentesen a liszttel, majd a pörköltléből adjunk hozzá egy keveseta hőkiegyenlítés végett. Szűrjük szitán keresztül a habarást a pörköltbe, közben folyamatosan keverjük el, hogy csomómentes legyen.
  8. Forraljuk fel mégegyszer az ételt, majd tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 28244
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 02.

Ajánló

Köretnek tojásos galuskát készítettem mellé szalonnapörccel, de adhatunk hozzá egyszerű galuskaköretet, illetve főtt tésztaféléket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borjúpaprikás Kornél konyhájából
Kornél 167 recept

Nagy kedvenceim a borjúhúsból készült ételek. Legutóbb gyönyörű lábszárt sikerült beszerzni, amit a cimbikkel meg is főztünk a bográcsban, a recept szerint.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?