Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos piskótatekercs lekvárral és pudinggal

Mákos piskótatekercs lekvárral és pudinggal
Mákos piskótatekercs lekvárral és pudinggal
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétra készítettem, villámgyorsan elfogyott :)

hozzávalók / 6 adag

Tészta:

Krém:

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a mákot. Végül óvatosan belekeverjük a tojáshabot.
  2. A masszát beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 30 x 40 cm), és előmelegített, 180 C fokos sütőben pár perc alatt megsütjük.
  3. Miután megsült, a tésztát átfordítjuk egy másik sütőpapírra, és azzal együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.

Krém:

  1. A krémhez a tejben sűrűre főzzük a pudingport és a cukrot. Ha kihűlt, belekeverjük a vajat.
  2. A kihűlt piskótát először a lekvárral kenjük meg, majd rátesszük a pudingos krémet, és óvatosan feltekerjük. Külsejét is vonjuk be egy kis krémmel. Tálalásig hűtőben tároljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 6 854
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kalled

Mióta szakács: 2018.02.27.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskótarolád

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

507
tojás 3 db
cukor 8 dkg
finomliszt 6 dkg
mák 4 dkg
szilvalekvár 4 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
cukor 5 ek
vaj 20 dkg