r
Nosalty Logó

Boldogi nagyrózsa

Kovács Györgyi
Boldogi nagyrózsa
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

799
Kalória
21.7g
Fehérje
92.7g
Szénhidrát
35.8g
Zsír
58g
Víz
225.1g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
16.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 799 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3191 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 799 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.7 g

Zsír

  • Összesen
    143.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2624.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    766 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    371 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    232 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    753 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1289 micro
Összesen 3191 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat tálba ütjük, és összekeverjük a cukorral.
  2. Apránként hozzáadjuk a tejet, és annyi lisztet, hogy palacsintatészta sűrűsségű masszát kapjunk, plusz a sót és a szódabikarbónát is hozzákeverjük. (A lisztet szűrőn átszűrjük, hogy ne legyen csomós.)
  3. 1 literes lábosba fél liter olajat öntünk, átmelegítjük, a nagyrózsa sütőformát belehelyezzük. Mikor már minden felforrósodott, akkor a vasat belemártjuk a tésztába,majd a forró olajba visszahelyezzük. Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény. (2-3 mm-t hagyjunk szabadon a tetején.)
  4. Hirtelen átsül (kb. 30 másodperc). Közben kicsit megrázogatjuk, majd az olajat lecsöpögtetjük róla, és tálcára helyezzük.
  5. Amikor az összes rózsa kisült, porcukorral gazdagon megszórva kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p

Apumék látták a TV-ben ennek a süteménynek az elkészítését. Nagyon megtetszett nekik és nekem is. Kértek, nyomozzam ki, hol lehet ezt a formát megszerezni. Elég hamar sikerült a forma tulajdonosának lennem :). Boldog községben van hagyománya ennek a süteménynek. Ha jól emlékszem, esküvöre szokták készíteni, a menyasszony keresztanyja süti.

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...