Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kevert almafánk

Kevert almafánk
Kevert almafánk
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többször készítettem már, az eredetét már nem tudom. Nagyon ízletes, gyorsan elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

A fánkhoz

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát vékonyan meghámozzuk, sajtreszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverőgéppel galuska állagú tésztává kikeverjük.
  2. 10 percet pihentetjük a tésztát. Nem túl forró olajba beleszaggatjuk a tésztát, nem túl nagyokra, mert sütés közben megnőnek.
  3. Először fedő alatt sütjük, majd átfordítjuk, és ekkor már fedő nélkül szép aranybarnára sütjük. Tálalás előtt fahéjas porcukorral megszórjuk. Hidegen, melegen kiváló.
  • költség: 420 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 34 301
elküldve: 12
receptkönyvben: 519
elkészítve: 42/42
Facebookon megjelent: 1

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
290 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás fánk, almapuffancs, almapufi

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska Tue, 2016-01-26 11:57

Megsütöttem! Nagyon fini lett :) Kicsit savanykás a tésztája, mert savanyúbb volt az almám. Nem lett gyúrható a tészta, inkább egy nokedli tészta állagú, és úgy döntöttem hogy inkább nem teszek hozzá még lisztet, hanem kanállal beleszaggatom az olajba. Nagyon jó lett így is! Köszi a receptet! :)

farkasmelinda
farkasmelinda Wed, 2015-11-04 17:12

Ez nagyon finom lett egy gond van vele ....nem szabad csak egy adaggal kesziteni belole:))Koszi a receptet

wiwievi
wiwievi Sun, 2015-01-11 21:54

Szia!Ma megcsináltam a fánkodat és isteni finom volt.Gratulálok a recepthez tökéletes.

edit56
VnéEdit / edit56 Sun, 2015-01-11 22:27

Nagyon szépen köszönöm a visszajelzést.
Örülök,hogy nem csalódtál.
Nálunk is kedvenc lett.
Üdvözöllek:Edit.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2015-01-10 02:19

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.01.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

zsike540
zsike540 Fri, 2015-01-09 15:01

Nagyon finom lett, de én legközelebb dupla adaggal csinálom, mert kevés lett belőle a családnak.

halfilé
Halfilé / halfilé Fri, 2015-01-09 14:31

Kedves Edit! Milyen módon szaggattad ki? Nem teljesen értem az olaj mennyiségét , mennyire kell bő olajban sütni?

edit56
VnéEdit / edit56 Fri, 2015-01-09 15:23

Egy kanál segítségével vettem ki az adagot,a kezemmel egy kicsit gömbölyűre formáztam,mint az eredeti fánkot,de ha nem gömbölyű az sem számít,az eredmény ugyanaz.
6 dl körüli olajban sütöttem 3 literes lábasban.

edit56
VnéEdit / edit56 Thu, 2015-01-08 20:50

Finom volt nagyon,nem szívja be az olajat.
Ajánlom az elkészítését.
Üdvözlettel:Edit.

ribizli555
ribizli555 Thu, 2015-01-08 18:29

Finomnak tűnik, mentve.Viszont van egy kérdésem.Megszívja magát olajjal??????? Köszi

1397
finomliszt 20 dkg
sütőpor 8 g
fahéj 1 kk
1 csipet
tojás 1 db
alma 3 közepes db
napraforgó olaj 6 dl