r
Nosalty Logó

Bögrés mákos 2. - meggyel és pudinggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bögrés mákos 2. - meggyel és pudinggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 781 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3118 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 241 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2014.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    693 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 781 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8058.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    3383 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    576 mg
  • Foszfor
    2773 mg
  • Nátrium
    1191 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.7 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 3118 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 241 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta elkészítésehez a meggybefőttet lecsepegtetjük.
  2. A lisztet, a sütőport és a ledarált mákot egy tálba összekeverjük.
  3. A tojást az olajjal és cukorral kikeverjük, ezután felváltva belekeverjük a mákos lisztet és a tejet.
  4. Kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk, megszórjuk a meggyel, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Amíg sül a tésztája, addig elkészítjük a krémet. Kb. 3 dl meggylevet a pudingporral a szokásos módon megfőzünk pudingnak, hűlni hagyjuk.
  6. A kihűlt tésztára rákenjük a pudingkrémet, és megszórjuk csokoládéreszelékkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 66439
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nemrég olvastam ezt a receptet, és ki is próbáltam. Nagy sikere volt a családban. Ezért is osztom meg veletek. Jó sütkérezést!

Hozzászólások (11)

Törölt felhasználó

Kedves Agi! Szeretnem elkesziteni de nem tudom mennyi az 1 bogre!

Törölt felhasználó

Kedves Jucus! Lényegtelen milyen a bögre (csupor, csésze), a lényeg az hogy mindegyik alapanyagból ugyanaz a menniség kell. Én egy átlagos, 2-2,5dl bögrét használok. Remélem mostmár sikerülni fog :)

Törölt felhasználó

Koszonom szepen a valaszt.!

Timooo

Kedves Ági! A mákot le kell darálni? T.

Törölt felhasználó

Igen, le kell darálni. Látom nincs leirva a receptben, javitom.

szormok82

Kedves Ági!nagyon köszönöm a receptet.még az éjjel amikor haza értem el készitettem.igaz hogy majdnem 2 óra volt amikor kesz lett de meg érte,mert nagyon finom.tudtam hogy ezzel nagyot nem tévedhetek mert imádom a meggyet is,és a mákot is.be is jött.igaz hogy az éjjel még csak ugy tudtuk meg kostolni hogy egy kevés h?lés után a széleiböl vágtunk,és arra kentünk krémet,de ma be potolom,igérem.

Törölt felhasználó

mitl van zöld szine a sütinek?

manoka_13

Kedves Ági! A tepsi méretét meg tudod mondani, miben szoktad készíteni? Köszönöm!!!

Ilcsi55

én a párom szülinapjára ami e hónap 11 .én lesz ezt fogom megcsinálni torta karikába remélem jól sikerül majd ILCSI

Törölt felhasználó

Kedves Ágnes! Én nagyon sokat készitettem ezt a süteményt, még anyukámtol tanultam! Azzal a külömbséggel, hogy én 1 citrom reszelt héjját is beleteszek! Nagyon finom ! Ajánlom mindenki figyelmébe, gyors egyszerü, és ami a legföbb nagyon finom!

vizsu

A mák mennyisége 2,5 dkg , nem 25 dkg? Mennyi a tepsü mérete?

Mamokam0129

Kedves Illés Ágnes! Én is megpróbálom megkérdezni, hogy milyen méret? süt?formában sütötte? /Már el?ttem is megkérdezte manoka_13, de nem kapott választ. Soha nem fogom megérteni, hogy ezt a fontos adatot miért nem lehet megadni a recept leírásában, hiszen a süt?forma nagysága nagymértékben hozzájárul a "végeredmény" sikeréhez, mert nem mindegy, hogy a tészta milyen "magas" lesz, és a sütési id?t is meghatározza. Megköszönöm a válaszát.

Keti27

Normál, 25x30-as tepsiben nagyon laposka a süti. Én 2 emeletet kentem rá: vaníliapudinggal f?ztem össze a meggylevet+ebbe kevertem a meggyeket (nem a tésztába); majd erre rá felvertem egy 2dl-es Hullala tejszínt. Úgy tudnám még elképzelni, hogy a kisült tészta egyik felét a másikra borítom, és közötte kenem meg valamivel. esetleg csokimázat még a tetejére..

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek