r
Nosalty Logó

Bográcsos halászlé Marcsiséftől

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Bográcsos halászlé Marcsiséftől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 628 kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 5026 kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2426 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1752 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    3712 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    642 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 628 kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    639 g

Zsír

  • Összesen
    207.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    2310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19408.1 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    432 mg
  • Kálcium
    1532 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1148 mg
  • Foszfor
    14018 mg
  • Nátrium
    2176 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    4912.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    751 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    63 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    312 mg
  • D vitamin:
    29694 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    688 micro
  • Kolin:
    2415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    282 micro
  • β-karotin
    5139 micro
  • β-crypt
    996 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3466 micro
Összesen 5026 kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    372 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    32 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap: A megtisztított, felszeletelt, beirdalt halakat sózzuk, hűtőbe tesszük.
  2. Másnap: A vöröshagymát apróra vágjuk, beleöntjük a bográcsba. Majd az összes halat beletesszük. A ponty fejét tesszük először úgy, hogy a bőre legyen felül, majd a többit.
  3. Ahány kiló a hal annyiszor 1,2 liter hideg vizet öntünk rá, majd beletesszük a fűszereket, őrölt fűszerpaprika és a vörösbor kivételével. A bogrács alá gyújtunk, száraz fa erős tüzén főzzük a halászlevet.
  4. Amint felforrt beletesszük a fűszerpaprikát (lassan adagolva, különben kifut), pár perc múlva a vörösbort (halhús szétesését akadályozza meg). A forrástól számított 45 percig intenzíven főzzük. Időnként a bográcsot megrázogatjuk, keverni nem szabad.
  5. A halak belsőségeit kb. 30 perc főzés után rakjuk bele.
  6. Amíg a hal fő, addig elkészítjük a vastagmetéltet, kifőzzük, leszűrjük.
  7. A tányérokba először a tésztát, majd a levet szedjük, és rátesszük a főtt halat.
  • Elkészítettem: 150 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 46930
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 16.

Ajánló

Erős, száraz csöves paprikát ízlés szerint adhatunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Az egyik nagy kedvencünk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?