r
Nosalty Logó

Bográcsos halászlé Marcsiséftől

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Bográcsos halászlé Marcsiséftől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 628 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 5026 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 63 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2426 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1752 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    3712 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    642 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 628 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    639 g

Zsír

  • Összesen
    207.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    2310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19408.1 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    432 mg
  • Kálcium
    1532 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1148 mg
  • Foszfor
    14018 mg
  • Nátrium
    2176 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    4912.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    751 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    63 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    312 mg
  • D vitamin:
    29694 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    688 micro
  • Kolin:
    2415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    282 micro
  • β-karotin
    5139 micro
  • β-crypt
    996 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3466 micro
Összesen 5026 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    372 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    32 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 63 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap: A megtisztított, felszeletelt, beirdalt halakat sózzuk, hűtőbe tesszük.
  2. Másnap: A vöröshagymát apróra vágjuk, beleöntjük a bográcsba. Majd az összes halat beletesszük. A ponty fejét tesszük először úgy, hogy a bőre legyen felül, majd a többit.
  3. Ahány kiló a hal annyiszor 1,2 liter hideg vizet öntünk rá, majd beletesszük a fűszereket, őrölt fűszerpaprika és a vörösbor kivételével. A bogrács alá gyújtunk, száraz fa erős tüzén főzzük a halászlevet.
  4. Amint felforrt beletesszük a fűszerpaprikát (lassan adagolva, különben kifut), pár perc múlva a vörösbort (halhús szétesését akadályozza meg). A forrástól számított 45 percig intenzíven főzzük. Időnként a bográcsot megrázogatjuk, keverni nem szabad.
  5. A halak belsőségeit kb. 30 perc főzés után rakjuk bele.
  6. Amíg a hal fő, addig elkészítjük a vastagmetéltet, kifőzzük, leszűrjük.
  7. A tányérokba először a tésztát, majd a levet szedjük, és rátesszük a főtt halat.
  • Elkészítettem: 150 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 46794
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 16.

Ajánló

Erős, száraz csöves paprikát ízlés szerint adhatunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Az egyik nagy kedvencünk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek