Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bodzás-kekszes parfé

Bodzás-kekszes parfé
Bodzás-kekszes parfé
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bodza a család nagy kedvence. Hosszú hetek óta tervezgettem, hogy amikor majd szezonja lesz, akkor készítek belőle egy krémes süteményt. Végül úgy alakult, hogy majdnem elvirágzott, mire végre a konyha közelébe jutottam :) ! A pár, még talált virágból így végül nem süteményt, hanem parfét készítettem, ami a nagy melegre való tekintettel talán még jobb ötlet is volt. Ez még csak az első kísérletem valami nagyon fincsi, bodzás krém megalkotására, de elsőre is egész jól sikerült. Valószínűleg lesz folytatás! A krémbe tett citromlé és cukor mennyisége természetesen ízlés szerint variálható:)!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bodzavirágokat beáztatjuk a tejbe. Legalább egy napon át hűtőben tároljuk, hogy a tej kellően átvegye a bodza ízét.
  2. A tejet leszűrjük, belefacsarjuk a fél citrom levét, beletesszük a kristálycukrot és az étkezési keményítőt, majd lassú tűzön besűrítjük. Kihűtjük.
  3. Amíg a bodzás krém hűl, elkészítjük a parfé alapot. A két tojást a porcukorral és a vaníliás cukorral gőz felett habbá verjük. A hűtött tejszínt felverjük.
  4. A kissé kihűtött tojásos habba belekeverjük a bodzás krémet, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot is.
  5. A parfénkat kakaós keksz darabokkal rétegezve egy tálba öntjük, majd legalább 4-5 órára fagyasztóba tesszük.
  6. Fogyasztás előtt kicsivel érdemes kivenni a fagyasztóból, hogy könnyebben adagolható legyen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 400
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kingus

Mióta szakács: 2012.08.01.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: fagyikehely, vaníliafagyi, fagyitorta, házi fagyi, karamellfagyi, gyümölcsfagyi, sorbet

egyéb elnevezések

bodzavirágos parfé, kakaós kekszes bodzaparfé, bodzás parfé keksszel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

340
bodzavirág 4 db
tej 3 dl
cukor 2 ek
étkezési keményítő 1 csapott ek
citromlé 0.5 citromból nyert
tojás 2 db
porcukor 7.5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 2.5 dl
keksz 5 dkg