Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes semifreddo Nigella Lawson-tól

Mézes semifreddo Nigella Lawson-tól
Mézes semifreddo Nigella Lawson-tól
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tévében csíptem el Nigella műsorát, és ezt az olasz desszertet csinálta. Kedvesemmel egyszerre lecsaptunk rá, gyors megkerestem neten a receptet, és a mostani hétvégén jó kis fokhagymakrémleves és szilvával töltött szűzpecsenye után tálaltam mindannyiunk nagy örömére.:) Az eredeti receptben 3 dl tejszín és 100 g méz van.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy pástétom vagy őzgerincformát béleljünk ki jól folpackkal.
  2. A mézet, az egész tojást és a sárgákat keverjük össze egy fémtálban. 
  3. Egy kisebb szájú lábosban forraljunk vizet. Tegyük fölé a tálat, és folyamatosan kevergessük kézi habverővel a mézes tojást. Figyeljünk rá, hogy a tál alja ne érjen bele a vízbe. Folyamatosan kevergessük, amíg szép világos és sűrű krémet nem kapunk.
  4. Közben (vagy utána, kinek ilyen robotgépe van) a tejszínt verjük kemény habbá robotgéppel.
  5. Öntsük hozzá a mézes-tojásos krémet, keverjük össze, majd öntsük a formába.
  6. A tetejére is tegyünk szorosan folpackot, majd rakjuk mélyhűtőbe pár órára, de a legjobb, ha egy éjszakán át ott van.
  7. Ha megfagyott, óvatosan szedjük le róla a felső fóliát, borítsuk ki egy tálra, majd az alsó fóliát is húzzuk le róla.
  8. Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a fenyőmagot, de vigyázzunk, meg ne égjen.
  9. Szeleteljük fel a Semifreddót, locsoljunk rá még egy kis mézet, szórjuk meg fenyőmaggal. Jó étvágyat hozzá! :)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 007
elküldve: 4
receptkönyvben: 128
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Szandi

Mióta szakács: 2010.02.24.
13 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: vaníliafagyi, sorbet, gyümölcsfagyi, fagyitorta, házi fagyi, karamellfagyi, fagyikehely

egyéb elnevezések

Semifreddo mézzel és fenyőmaggal, pirított fenyőmagos Semifreddo, mézes parfé

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

267
tojás 1 db
tojássárgája 4 db
méz 150 g
habtejszín 4 dl
fenyőmag 3 ek