r
Nosalty Logó

Mézes semifreddo Nigella Lawson-tól

NS
Mézes semifreddo Nigella Lawson-tól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

267
Kalória
3.9g
Fehérje
17.8g
Szénhidrát
21g
Zsír
44.9g
Víz
186.5g
Koleszterin
162.4mg
Élelmi rost
17.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2133 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    167.9 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1667.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    142.2 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    359 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    306 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    884 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1470 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1121 micro
Összesen 2133 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 300 kcal

Elkészítés

  1. Egy pástétom vagy őzgerincformát béleljünk ki jól folpackkal.
  2. A mézet, az egész tojást és a sárgákat keverjük össze egy fémtálban.
  3. Egy kisebb szájú lábosban forraljunk vizet.Tegyük fölé a tálat, és folyamatosan kevergessük kézi habverővel a mézes tojást. Figyeljünk rá, hogy a tál alja ne érjen bele a vízbe.Folyamatosan kevergessük,amíg szép világos és sűrű krémet nem kapunk.
  4. Közben (vagy utána, kinek ilyen robotgépe van)a tejszínt verjük kemény habbárobotgéppel.
  5. Öntsük hozzá a mézes-tojásos krémet, keverjük össze, majd öntsük aformába.
  6. A tetejére is tegyünk szorosan folpackot, majd rakjuk mélyhűtőbe pár órára, de a legjobb, ha egy éjszakán át ott van.
  7. Ha megfagyott, óvatosan szedjük le róla a felső fóliát, borítsuk ki egy tálra, majd az alsó fóliát is húzzuk le róla.
  8. Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a fenyőmagot, de vigyázzunk, meg ne égjen.
  9. Szeleteljük fel a Semifreddót, locsoljunk rá még egy kis mézet, szórjuk meg fenyőmaggal. Jó étvágyat hozzá! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

A tévében csíptem el Nigella műsorát, és ezt az olasz desszertet csinálta. Kedvesemmel egyszerre lecsaptunk rá, gyors megkerestem neten a receptet, és a mostani hétvégén jó kis fokhagymakrémleves és szilvával töltött szűzpecsenye után tálaltam mindannyiunk nagy örömére.:) Az eredeti receptben 3 dl tejszín és 100 g méz van.

További receptek

Bodzasorbet

Az otthon elrakott vagy éppen boltban vett bodzaszörpöt két másik hozzávalóval és egy pofonegyszerű technikával könnyedén házi sorbet-vé alakíthatjuk. Tényleg érdemes kipróbálni, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...