r
Nosalty Logó

Biscotto cegliese – olasz keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Biscotto cegliese – olasz keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 640 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 2553 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    891.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 640 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    168.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3567.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    820 mg
  • Foszfor
    1656 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.8 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 2553 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 421 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hámozott mandulát egy serpenyőben megpirítjuk (ha sikerült keserű mandulát vennünk, akkor ezt is mellé dobjuk). A hámozatlan mandulát forró, majd hideg vízbe dobjuk, és megpucoljuk, csak ezután pirítjuk.
  2. Közben egy nagy és lapos tepsit sütőpapírral bélelünk, amit olívaolajjal locsolunk, majd félretesszük, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük.
  3. Az eredeti recept szerint egy kemény, mondjuk kő felületen boros vagy olívaolajos üveggel darabosra törjük a mandulát. Én a saját és konyhám épsége érdekében a konyhai mixerem segítségéhez nyúltam ennél a pontnál.
  4. A kisebb darabokba őrölt mandulát egy közepes tálba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot/mézet, citromhéjat, tojást, likőrt, és könnyű tésztát gyúrunk belőle. Kicsit ragacsos lesz, de ettől nem kell megijedni, természetes a dolog.
  5. Ujjaink és tenyerünk segítségével 8 cm széles téglalap formában szétterítjük a tésztát a munkalapon.
  6. Hosszanti irányban a feléig cseresznyelekvárral kenjük a tésztát, majd a kenetlen oldalt egy nagy, lapos kés segítségével ráhajtjuk a lekvárosra.
  7. Kb. 4x4 cm-es szeleteket (ahogy sikerül) vágunk belőle, és mehetnek is az előkészített tepsibe, majd a sütőbe úgy 5-6 percre sülni.
  8. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, meg ne égessük a szánkat a kekszben lévő forró dzsemmel. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 7876
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 01.

Ajánló

Kalandra fel, süssétek, kóstoljátok a legizgalmasabb olasz kekszet: egy szuper erős eszpresszó avagy tejes kávé mellé és akár vacsi után, ahogy Puglia tartományban teszik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olaszországi nyaralásunk során számtalan újdonságot kóstolhattunk, melyek közül most ezt a Ceglie Messapica-ból egy Puglia tartományban található községből származó, könnyen elkészíthető, lisztmentes mandulás keksz receptet hoztam nektek, itt a hozzá tartózó írás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...