Biscotto cegliese – olasz keksz
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
Összesen
640
kcal
- 13% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
Összesen
2553
kcal
- 13% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
Összesen
421
kcal
- 13% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.3 g
Zsír
-
Összesen 42.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 891.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 197 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 414 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.7 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 30.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
640
kcal
- 13% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77 g
Zsír
-
Összesen 168.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 366 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3567.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 789 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 820 mg
-
Foszfor 1656 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 214.8 g
-
Cukor 155 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 121.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 72 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 450 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 491 micro
Összesen
2553
kcal
- 13% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 588.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 273 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 20 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
421
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg mandula
-
2 db tojás
-
10 dkg cukor
-
4 ek cseresznyedzsem
Elkészítés
- A hámozott mandulát egy serpenyőben megpirítjuk (ha sikerült keserű mandulát vennünk, akkor ezt is mellé dobjuk). A hámozatlan mandulát forró, majd hideg vízbe dobjuk, és megpucoljuk, csak ezután pirítjuk.
- Közben egy nagy és lapos tepsit sütőpapírral bélelünk, amit olívaolajjal locsolunk, majd félretesszük, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük.
- Az eredeti recept szerint egy kemény, mondjuk kő felületen boros vagy olívaolajos üveggel darabosra törjük a mandulát. Én a saját és konyhám épsége érdekében a konyhai mixerem segítségéhez nyúltam ennél a pontnál.
- A kisebb darabokba őrölt mandulát egy közepes tálba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot/mézet, citromhéjat, tojást, likőrt, és könnyű tésztát gyúrunk belőle. Kicsit ragacsos lesz, de ettől nem kell megijedni, természetes a dolog.
- Ujjaink és tenyerünk segítségével 8 cm széles téglalap formában szétterítjük a tésztát a munkalapon.
- Hosszanti irányban a feléig cseresznyelekvárral kenjük a tésztát, majd a kenetlen oldalt egy nagy, lapos kés segítségével ráhajtjuk a lekvárosra.
- Kb. 4x4 cm-es szeleteket (ahogy sikerül) vágunk belőle, és mehetnek is az előkészített tepsibe, majd a sütőbe úgy 5-6 percre sülni.
- Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, meg ne égessük a szánkat a kekszben lévő forró dzsemmel. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 7876
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 01.
Ajánló
Kalandra fel, süssétek, kóstoljátok a legizgalmasabb olasz kekszet: egy szuper erős eszpresszó avagy tejes kávé mellé és akár vacsi után, ahogy Puglia tartományban teszik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
586 recept
Olaszországi nyaralásunk során számtalan újdonságot kóstolhattunk, melyek közül most ezt a Ceglie Messapica-ból egy Puglia tartományban található községből származó, könnyen elkészíthető, lisztmentes mandulás keksz receptet hoztam nektek, itt a hozzá tartózó írás.