Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Birssajt Gourmand konyhájából

Birssajt Gourmand konyhájából
Birssajt Gourmand konyhájából
215 perc / előkészület: 15 perc sütés: 200 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs birssajt birs zselé nélkül. Zsíros sültek kiegészítője, de hájas tészta tölteléknek is fejedelmi. Csak nassolni akarsz? Törj belőle :-)

hozzávalók / 12 adag

  • 2 kg birs (birs zselé főzéséből visszamaradt birshéj és magház, tartalmazza a cukrot)
  • 30 dkg dió (dióbél)

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dióbelet öntöttvas edényben (más edényben is lehet) megpörköljük. (Ínyencek egy kis sót is szórhatnak rá.)
  2. Összekeverjük a birshéj-magház keverékkel, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  3. Ujjnyi vastagon szétkenjük a tepsiben, majd a sütőben 2-3 órán keresztül 40-50 °C-on szárítjuk.
  4. Ezt követően hűvös kamrában, fadeszkán, letakarva hónapokig tárolható.
  5. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 40°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 013
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gourmand

Mióta szakács: 2015.02.01.
33 recept

egyéb elnevezések

diós birssajt, birsalmasajt, birsalma desszert, diós birsalmasajt, birsalmasajt diósan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

222
birs 2 kg
dió 30 dkg