r
Nosalty Logó

Birsalmás kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Birsalmás kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 7922 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.9 g

Zsír

  • Összesen
    399.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    1492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10824.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    469 mg
  • Kálcium
    2649 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    4654 mg
  • Nátrium
    2660 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    912.3 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    996.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    145 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    326 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    478 micro
  • Kolin:
    1302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    728 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2128 micro
Összesen 7922 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kevés sóval és a cukorral jól kikeverjük. (A cukor ne legyen sok, mert a birsíz legyen inkább érezhetőbb.)
  2. Ráöntjük a kb 1 kg lisztet, 2 cs sütőport, és az őrölt fahéjat belekeverjük.
  3. Ráöntjük a olajat, joghurtot. Jól kikeverjük a egészet, sűrű, de önthető massza legyen. (Ha nagyon sűrű, joghurttal, vagy olajjal lazítsuk, vizet ne lásson!)
  4. Kiolajozott, lisztezett nagy tepsibe öntjük a masszát, vagy 2 kisebbe.
  5. A kockára vágott birsalmát rászórjuk, kicsit belenyomkodjuk a masszába.
  6. Előmelegített gázsütőbe toljuk (kb 180-200 fokon) 30-40 percig, vagyis pirosodásig sütjük. Az első kb 20 percig nem szabad kinyitni a sütőajtót! (Jó, ha üveges a ajtó, akkor látható, hol tart a sütés.)
  7. A sütés végén kb 10 percig pihenjen a tészta, utána vaníliás porcukorral vagy anélkül, kockára vágva fogyasztható, akár napok múlva is, akkor még jobb, mert a ízek összeérnek, nem szárad.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4224
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 16.

Ajánló

Kezdő "Konyha Uraknak/ Hölgyeknek", időhiányban szenvedőknek és takarékoskodóknak. Jó minőségű, gyümölcsos fehérbor mellé kiváló desszert. Fagyasztóládába eltéve tartalék sütemény, mert kivétel után 1-2 óra múlva már kínálható, fogyasztható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férges birsalma/körte pont ilyenre jó, vagy ha kevés van, ahhoz hogy sajt, vagy befőtt legyen belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek