r
Nosalty Logó

Egérke Zsuzsa konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Egérke Zsuzsa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 1480 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 5923 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 489 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    108.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1480 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    435.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    199 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1213.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    176 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 5923 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 489 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt elmorzsoljuk a liszttel. A sót, cukrot, tojást és a tejet a liszthez adjuk.
  2. Géppel rövid ideig dagasztjuk. Lágy tésztának kell lennie.
  3. 45-50 percig letakarva kelesztjük.
  4. Egy lábosban olajat forrósítunk, és beolajozott kanállal fánkocskákat szaggatunk bele. A lágy tészta különböző formájú lesz a forró olajban. Aranybarnára sütjük mindkét oldalán. Gyorsan sül.
  5. Papírtörlőre szedjük a kisült fánkokat.
  6. Porcukoral meghintjük. Sárgabarack vagy más pikáns lekvárt kínáljunk mellé.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 78
  • Össznézettség: 24911
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 16.

Ajánló

Tartalmas leves után kitűnő második fogás, de önmagában uzsonnára is elfogy percek alatt. Melegen a legjobb, de hidegen is ehető - de általában nem marad.

Receptkategóriák

Egérke Zsuzsa konyhájából
8zsuzsa8 208 recept

Gyermekkorom kedvenc fánkja. Édesanyám hatalmas mennyiségeket készített belőle, mindig elfogy. A gyermekeim is szerették, most az unokák tüntetik el pillanatok alatt. Ahány fánk, annyi forma. Ki egeret, ki vizilovat, ki madarat, halat lát bele. Szórakozásnak sem utolsó.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Jé ez a pufi fánk! Kis koromban anyukám nagyon sokszor csinált nekünk / 5 gyerek/ Mire feln?ttem már nem volt alkalmam megkérdezni a receptjét. De most örök hálám érte!!

8zsuzsa8

Kedves Lucia! Nekem is gyakran csinálta az anyukám - most én csinálom az unokáknak. Óvatos vagyok és készítettem a gyerekeimnek egy "anyu szakácskönyvét", amelybe belekerült minden általam készített kedvenc. üdv Zsuzsa

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsa! Szenzációs az ötlet. :)

Törölt felhasználó

Szia Lucia! Nálunk ezt a fánkot "Egérfánk" nak hívjáka Rábaközben. Ahogy nagymamám szokta készíteni mindíg farkincája lett a kis fánkocskáknak a kis Egérkéknek"Üdv Marika

8zsuzsa8

Szia Marika! Nálunk is így hívták gyermekkoromban, ilyen néven küldtem be, de a szerkeszt?k megváltoztatták, csak az 'egyéb nevek" alatt szerepeltetik. Az ? nagymamájuk nem sütött nekik egérkefánkot.

baloghka55@gmail.com

Elkészítettem és az unokámnál nagy sikert arattam vel! Köszi!

Törölt felhasználó

Szuper! Elronthatatlan! Köszi a receptet!

8zsuzsa8

Mi otthon egérkének hívtuk, a szerkeszt?k adták a figurás fánk nevet. Ahány darab, annyi forma. Mi is imádtuk, a gyerekeim is, most az unokáim. Üdv Zsuzsa

Miss Lemon

Kedves Zsuzsa! Ezt a finomságot valóban többfelé hívják egérkének, javítottuk a nevét és köszönjük a receptet! Üdv: kata

8zsuzsa8

Kedves kata! Köszönöm a figyelmet! Zsuzsa

Gabys

Kedves Zsuzsa, ezer éve nem ettem ilyet. Valahol rég elveszett a receptje és feledésbe is merült. Örülök, hogy rátaláltam:) Megjegyzem Szolnok megyében él? nagymamám is egérkének hívta. Ennek a fánkfélének ott is ez volt a neve. Hamarosan elkészítem, kiscsaládom biztos fog örülni az egérkéknek:) köszi, üdv: Gabi

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsa! Ez nálunk is ismert, és nagyon kedvelt fánkféle. A feln?ttek ugyanúgy mint a gyerekek imádják. Én kakaós porcukorba forgatom sütés után, így még "rafináltabb" . Üdv!

8zsuzsa8

Kösz az ötletet. Bár a házi baracklekvárt nehéz überelni... Üdv Zsuzsa

norakrisztina

Kedves Zsuzsa! Azt írod, lágy tésztának kell lennie. Mennyire lágynak? Nekem kellett hozzá még egy kis tejet tenni dagasztáskor, mert össze se akart állni. Mikor megkelt, olyan állagú volt, hogy mikor meguntam a kanállal szaggatást, simán kinyújtottam a maradékot és a legkisebb pogácsaszaggatóval kiszurkáltam. Elrontottam valamit? Amúgy gyönyör?en megsültek a fánkocskák és meg a rendkívül válogatós nagyfiam is lelkesen ette.

8zsuzsa8

Sok minden függ a lisztt?l. ha keménynek találod, nyugodtan tegyél még hozzá tejet, ha túl lágy, akkor lisztet. Én már régen nem mérek semmit, most a receptírás miatt méregettem. Más nem panaszkodott, hogy rossz arányokat adtam meg. Olyan lágynak kell lennie a tésztának, mint a galuskáé (nokedli). Kanállal szaggatva csúszik, mászik, nyúlik. Így lesz változatos formájú, így lesz füle-farka az egérkének. Zsuzsa

norakrisztina

Kedves Zsuzsa! Köszönöm szépen a választ. A "nokedli állag" tökéletes meghatározás nekem. Legközelebb teszek hozzá még egy kis tejet hogy olyan legyen. Azt már én is megfigyeltem a s?tiknél hogy a különböz? gyártmányú lisztekkel másképp viselkednek. Nóra

Maryann

Elkészítettem,nagy bánatomra,a megadott arányok nem megfelel?ek,így sajnos sütöttem egy bodagot.

8zsuzsa8

Kedves Marian! sajnálom, hogy nem sikerült. ha elolvasod a hozzászólásokat, olvashatod, hogy van, akinek túl lágy, vagy túl kemény, de olyan is akinek épp tökéletes. Lágy kelt tésztának kell lennie. Sok függ a lisztt?l. Én mostanában tönke-lisztet használok, no ahhoz sokkal kevesebb tej kell. ne add fel a kísérletezést.

Maryann

Nem adom fel,valóban a liszt is dominál,nem is kicsit :)

Cassiopeia

Örülök hogy megtaláltam ezt a receptet. Kisgyermek voltam amikor ilyet ettem a nagybátyáméknál. Bözsi mama istenien csinálta. Remélem a családomnak is annyira fog tetszeni mint nekem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek