r
Nosalty Logó

Egérke Zsuzsa konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Egérke Zsuzsa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 1480 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 5923 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 489 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    108.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1480 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    435.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    199 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1213.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    176 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 5923 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 489 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt elmorzsoljuk a liszttel. A sót, cukrot, tojást és a tejet a liszthez adjuk.
  2. Géppel rövid ideig dagasztjuk. Lágy tésztának kell lennie.
  3. 45-50 percig letakarva kelesztjük.
  4. Egy lábosban olajat forrósítunk, és beolajozott kanállal fánkocskákat szaggatunk bele. A lágy tészta különböző formájú lesz a forró olajban. Aranybarnára sütjük mindkét oldalán. Gyorsan sül.
  5. Papírtörlőre szedjük a kisült fánkokat.
  6. Porcukoral meghintjük. Sárgabarack vagy más pikáns lekvárt kínáljunk mellé.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 258
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 93
  • Össznézettség: 31051
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 16.

Ajánló

Tartalmas leves után kitűnő második fogás, de önmagában uzsonnára is elfogy percek alatt. Melegen a legjobb, de hidegen is ehető - de általában nem marad.

Receptkategóriák

Egérke Zsuzsa konyhájából
8zsuzsa8 208 recept

Gyermekkorom kedvenc fánkja. Édesanyám hatalmas mennyiségeket készített belőle, mindig elfogy. A gyermekeim is szerették, most az unokák tüntetik el pillanatok alatt. Ahány fánk, annyi forma. Ki egeret, ki vizilovat, ki madarat, halat lát bele. Szórakozásnak sem utolsó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.