r
Nosalty Logó

Biberle

Zsuzsamama56
Biberle
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

677
Kalória
10.7g
Fehérje
118g
Szénhidrát
17.6g
Zsír
20.3g
Víz
-
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
77.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2710 kcal
  • 7% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 7% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    472 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 2710 kcal
  • 7% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 384 kcal

Elkészítés

  1. Egy edényben keverés közben hevítsük fel a mézet, a cukrot, az olajat, amíg csak a cukor fel nem olvad. A kapott masszát hagyjuk kihűlni.
  2. Ezután annyi lisztet keverünk hozzá, hogy kemény tésztát kapjunk. Jelen esetben elég a 20 dkg, de kicsit vizezzük meg a kezünket, és úgy dolgozzuk össze teljesen simára, de erőteljesen. Kemény munka, de megéri a fáradságot! (Természetesen én a lisztbe kevertem a sütőport, és a mézeskalács fűszerkeveréket.)
  3. Ezután fóliába vagy papírba csomagolva 1 órát pihentessük a tésztát. A nyers marcipánmasszából formázunk 4 db 30 cm-es rudat.
  4. Ezután a tésztát 4 felé osztjuk, egy kevés liszten 30 x 9 cm-esre nyújtjuk ki. A marcipán rudat rátesszük, és a szélénél fogva a tésztát megkenjük a tojásfehérjével, hogy jobban tapadjon, és feltekerjük. A végén is megkenjük a tésztát. Mindegyikkel így járunk el.
  5. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsük elő a sütőlemezt vagy a tepsit. Béleljük ki a sütőpapírral, és a tekercseket 1,5 cm-es darabokon ferdén vágjuk fel kis háromszögekre. A biberlét helyezzük a sütőlemezre, tegyük a sütőbe, és 12 perc alatt süssük meg. Ezután tegyük rácsra hűlni, nehogy tovább süssük, mert nem szabad, hogy kiszáradjon! Még világos állapotban kell kivenni a sütőből.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 70 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x32

Letakarva finom puha marad. A marcipán és a mézes, fűszeres íz nagyon átható harmóniát alkot.

További receptek

Diós-szilvás papucs

Mi még egyáltalán nem unjuk az ünnepi diós recepteket, reméljük, ti sem vagytok ezzel másképp! Ez a szilvás-diós papucs szuper választás vendégváró sütiként, de akár reggelire, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek