r
Nosalty Logó

Berlini túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Berlini túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 499 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5979 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 293 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    990.1 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 499 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.6 g

Zsír

  • Összesen
    313.1 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    973 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11881 g
  • Cink
    2603 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1851 mg
  • Vas
    2006 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    3663 mg
  • Nátrium
    1305 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    82 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    586.1 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    881 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    250 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1201 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2067 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 5979 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.8 g
  • Cink
    127 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    98 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    59 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 293 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tésztát. A száraz hozzávalókat összekeverjük, belefacsarjuk a citromot, elmorzsoljuk a kis kockákra vágott vajat. Addig gyúrjuk, míg egységes tésztát nem kapunk. Hűtőbe tesszük.
  2. Következik a töltelék. A túrót összetörjük és összekeverjük a tojássárgákkal, a cukrokkal, a sóval és a sütőporos liszttel.
  3. A vajat megolvasztjuk, majd óvatosan a túrókrémhez keverjük, nehogy annak hidegsége miatt a vaj kicsapódjon.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és azt is a töltelékhez forgatjuk.
  5. A tésztát elővesszük a hűtőből, a 2/3 részével kibélelünk egy kerek formát.
  6. Beleöntjük a tölteléket, a maradék 1/3 résszel pedig morzsa formájában beborítjuk a tetejét.
  7. Előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Ha a teteje nagyon pirulna, letakarjuk.
  8. A sütőben hagyjuk kihűlni, mert ha hirtelen hűl le, nagyon belappad a közepe és letörik a pereme.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 60470
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Berlini túrótorta
Durcsó 161 recept

Februári születésnapomra túrótortát rendeltem német házigazda családomtól. Akkor találkoztam először ezzel a remekkel, mely házigazda anyukám édesapjának nagynénjétől származik. A néni már rég meghalt, de Berliben élt, így ez a torta is onnan ered. Eszméletlen finom az enyhén citromos ízű vajas alapon csücsülő krémes túrótöltelék. Ma vendégségbe mentünk, oda készítettük közösen Katharinával, ő a tölteléket, én a tésztát. Ajánlom mindenkinek kipróbálásra!

Hozzászólások (23)

Törölt felhasználó

Nagyon jol nez ki ez a torta, szeretnem megcsinalni. Csak a forma aljara kell tenni a tesztat vagy fel kell nyuljon az oldalara is?

Durcsó

Kedves Fedra, bizony, az oldalára is el kell nyúlnia a tésztának. Mi kevésbé elegáns megoldásként kis darabokat lapítottunk ki, azokból fabrikáltuk össze az aljat és a keretet. Nyújtani ennél nehezebb munka, de nem is kell, a végén egységes lesz a dolog. Sok sikert, nagyon finom lesz! Üdv, Durcsó

Törölt felhasználó

Kedves Durcs.Megcsinaltam a tortat, most hul a sutoben.Sajos nem minden ment tokeletesen: a teszta eleg lagy volt, es keves, nem jutott belole a tetejere is, igyhat keszitettem egy "szoszt" a tetejere 1 tojasbol, 1 pohar tejfolbol es 1 kanal lisztbol (az alj nelkuli turostol szarmazik az otlet).Gyonyoruen nez ki, olyan kivancsi vagyok milyen lesz.De megirom, miutan jo alaposan megkostoltam ;)

Törölt felhasználó

Mennyei lett!!! Amilyenre mindig vagytam, olyan IGAZI turotorta, nem a habbal kikevert, sutes nelkuli turotortak csoportjabol :) IMADOM!!!! Nagyon finom, koszonom a receptet!!!

Durcsó

Nagyon örülök! Sajnálom, hogy a tésztával akadtak gondok, de ezek szerint remekül megoldottad. Nem tudom, nekünk elég volt és jó állagú. Hátha majd legközelebb. De a lényeg, hogy ennyire ízlett, nagyon szupi! :) Üdv, Durcs

Törölt felhasználó

Szia Durcsó! Mekkora a tortaformád?

Durcsó

Szia, 24 cm-es. Durcs

Törölt felhasználó

köszi, üdv

Törölt felhasználó

És milyen túróból csinálták? Én Németországban élek, és itt nincs olyan igazi, jó fajta magyar t?ró, csak valami folyékony lötty. Az is jó lehet?

Dacota

Szia! Bocs, hogy belekontárkodok, de én is Németországban élek, és hát ez nálam is nagy probléma...ha nem azt a krémszer? vackot veszed, ami itt Speisequark néven fut, és nálunk max túrókrémnek lehet eladni, hanem a Cottage Cheese-t, akkor szerintem érdemes megpróbálni. Töltelékként kiváltható vele a mi túrónk, én már próbáltam! Ha túrógombócot szeretnél, akkor már nem, az enyém nem lett bel?le az igazi...:( Az összes nagyobb üzletláncban be lehet szerezni. Szép hétvégét! Üdv: Nóra

Törölt felhasználó

Köszi!!!

Durcsó

Szia! Bocsánat, hogy eddig nem írtam, most kerültem netközelbe. Az a helyzet, hogy ez eredetileg is német recept, eredeti neve Quarktorte, úgyhogy azt hiszem, azt kellene használnod. Itt, Angliában sincs magyar túró, csak a Németországból importált Quark-ot árulják, a képen látható is abból készült. Az biztos, hogy az otthoninál krémesebb, "löttyösebb" az állaga. Üdv, Durcsó

Törölt felhasználó

Kedves Németföldön él?k! Ha a Speisequarkhoz vagy Sauresahne-hoz kevertek Frischkäse-t (gyakorlatilag olyan, mint a cottage cheese), kaptok olyasmi állagút, mint a mi túrónk. :) üdv, Anna

dorisa

Schicht Kase, a legjobban hasonlit a hazai turohoz,vagyis ez pont az,izben is....Aldiban nem talalhato meg,de Edeka-ban igen,es minden olyan uzletlancban,ami nem csak a sajat termeket arusitja!

Bató Edit

Szia Durcsó! Isteni ez a recept, nem is túl bonyolult és nagyon finom! Köszi, hogy megosztottad velünk! Üdv.Edit.

Durcsó

Kedves Edit, nagyon szívesen, örülök, hogy ízlet! Üdv, D

Törölt felhasználó

Kedves Durcsó! Miután a tésztába beleöntöd a tölteléket, a morzsa készítést a tetején mivel oldottad meg? Nagy lyukú reszel?vel vagy van egyéb 'speckó' módszered? ;-) Illetve még a kérdésem, hogy Anyum szülinapjára szeretném elkészíteni viszont aznap nem biztos, hogy meg tudom oldani az elkészítését, szerinted ront valamit az ízvilágán, ha el?tte nap készítem? Válaszodat és segítségedet el?re is köszönöm! Üdvözlettel: Gabi

Durcsó

Kedves Gabi! Én kézzel "szaggattam" a tetejére a "morzsákat", kb. ilyen galuska méret? darabokat csíptem a tésztából, és tettem a tetejére szép egyenletesen. Nem tart ám olyan sokáig, mint ahogy hangzik! Viszont nem ragad össze, meg szép egyenletes lesz, de mégis jó kis "darabos" :) Egyáltalán nem baj, ha el?z? nap elkészíted! Napokig finom marad, nem szárad ki egyáltalán vagy ilyesmi, bár nem hiszem, hogy sokáig kell majd tartogatni... :) Sok sikert! Üdv, Durcsó

Törölt felhasználó

Köszi a segítséget, holnap nekilátok, mert hétf?re kell a remekm? ;-)

Törölt felhasználó

Kedves Durcsó! Szeretném megköszönni ezt a csodálatos receptet, teljes sikere volt Anyukámnál (Neki készült a torta) és persze a család többi tagjánál is ;-) Anyum szavait idézve: "Németországban evett ilyet utoljára!" (ezért is esett a választásom erre a tortára, amikor a szülinapját terveztem) ;-) Egy dologban bizonytalan voltam, nem írtad, hogy ki kell-e kenni a formát, mert a tésztájában van vaj (biztos, ami biztos alapon inkább kikentem ;-)). Nagyon köszönöm a receptet!!!! További szép napot! Üdv, Gabi

Durcsó

Kedves Gabi, nagyon nagyon örülök, hogy ízlett! Annak meg különösen, hogy édesanyád (Isten éltesse!) felismerte a német vonatkozást - a sztoriban nem hazudtam, ez tényleg egy német recept :) És én is nagyon szeretem. Igazából nem emlékszem, hogy kikentük-e a formát, ártani biztos nem ártott. Nagyon szívesen, egyébként! :) Üdv, Durcsó

Törölt felhasználó

Ma megsütöttem a tortát, mivel nagyobb a kapcsos formám, ezért egynegyedével több tésztát készítettem, a töltelék ugyanannyi maradt. Kicsit laposabb lett, mint a képen a nagyobb tortaforma miatt. Nem gy?ztük kivárni, hogy kih?ljön. Nagyon finom lett. :)

Törölt felhasználó

Nagyon -nagyon fincsi süti ^^ Köszönöm a receptet =)

Manyek

Próbáljátok ki fél kg túróval és egy vanília pudinggal meg 4 dl tejjel! A pudingot nem kell megf?zni, csak belekeverni a töltelékbe. Így egy kicsit olcsóbb, de ugyanolyan finom. Jó étvágyat: Manyek

Törölt felhasználó

Kedves Durcsó, többször elkészítettem már a tortát a recepted alapján, nagyon tetszik! Aztán eszembe jutott, hogy variálhatnám is a hozzávalókat, így lett el?ször teljeskiörlés? lisztb?l készítve, kés?bb nyáron ribizlis túrótorta, majd tészta nélkül túrófelfújt :-) Tényleg szuper a recept! Üdv: Ági

Törölt felhasználó

A túrótorták királya!

Törölt felhasználó

Én Karácsonyra készítettem el, sajnos iszonyatosan megszenvedtem vele...24 cm-es a tortaformám, azt kellett "kibélelnem" , de majdnem abbahagytam a felénél, s dobtam ki az egészet...egyszer?en nem bírtam rendesen kinyújtani a tésztát (pedig betettem a h?t?be 20 percre), és a szaggatós-kilapítgatós módszer nagyon soká tartott, hajszálvékony lett a végül a tészta, mintha nagyon-nagyon kevés lett volna ez a mennyiség..... A végeredmény valóban nagyon finom volt, de nagyon rossz és dühít? volt, h ennyire nehezen ment ez a kezdeti része..... :( Azért köszönöm a receptet, szó se róla, h a 6 féle karácsonyi édességemb?l ez t?nt el második leggyorsabban :) :)

vaksi

Nem találok szavakat! Tökéletes recept! 100 éve keresem ezt a receptet, ezt a tökéletes állagot. Gyönyör? lett, pont olyan, mint a képen. Könny?, lágy, krémszer? lett a töltelék, és mégis szépen összeállt, szépen szeletelhet?. Én Szarvasi Ricottából készítettem (ez egy krémtúró állagú savósajt, tégelyes kiszerelésben). Szerintem ebb?l sokkal finomabb, mint a hagyományos magyar túróból - de ez ízlések és pofonok kérdése. :-) Viszont: egyetértek az egyik el?ttem hozzászólóval, nekem 26 cm-es a tortaformám, és dupla mennyiség? tésztát gyúrtam be. 24-26 cm-es tortaformához egyáltalán nem túlzás a dupla mennyiség? tészta, azaz 400 g liszt, 250 g vaj, 200-250 g cukor stb... Így sem lett vastag, s?t, 200 g lisztb?l nekem biztosan nem lett volna elég a tészta. Pláne, hogy isteni finom tésztáról van szó. A töltelék maradt ugyanannyi, amennyit a recept ír. Ja és a nem gyakorlott szakácsoknak üzenem, hogy ha kapcsos tortaformában sütik, akkor tegyenek valamit a tortaforma alá, ugyanis nekem az alján kifolyt picit a vaj. Üdv: Vaksi

Raindrop

Nekem most sül a tortám.... A tésztáról csak annyit, hogy még egy kicsit sok is lett, b?ven jutott morzsa a tetejére. Köszönöm a receptet!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek