Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános párnácskák

Marcipános párnácskák
Marcipános párnácskák
48 perc / előkészület: 30 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből az adagból kb. 50 darab aprósütemény lesz. A kihűlt süteményeket megszórhatjuk kevés porcukorral.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához:

A töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókból sima tésztát gyúrunk. Alufóliába csomagoljuk, és kb. 2 órára betesszük a hűtőbe.
  2. A töltelékhez a marcipánt durvára reszeljük, egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és kézi mixerrel simára kavarjuk.
  3. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkalapon 25x14 cm-es négyszögekre nyújtjuk, megkenjük a marcipánmasszával, feltekerjük, majd kb. 2 cm-es darabokra vágjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15-18 perc alatt aranysárgára sütjük. Kivesszük, hagyjuk hűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 376
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

marcipános tekercs, marcipános teasütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

558
finomliszt 300 g
porcukor 100 g
vaj 200 g
tojássárgája 2 db
1 csipet
marcipán 300 g
tojásfehérje 2 db
mandulaaroma 8 csepp
citromlé 2 ek