r
Nosalty Logó

Bécsi kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bécsi kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1169 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 1169 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    191.8 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2879.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1339 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    630.3 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    484.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1763 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    836 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1736 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1317 micro
Összesen 4673 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát beáztatjuk a rumba. A citrom héját lereszeljük. A vajat megolvasztjuk.
  2. A lisztet beletesszük egy nagyobb tálba, a közepébe mélyedést csinálunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, összekeverjük a tejjel, egy kevés cukorral és egy kis liszttel.
  3. Letakarjuk és 15 percig pihentetjük.
  4. Utána hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojásokat, a sót, a tejszínt, a vajat és a citromhéjat.
  5. Addig dagasztjuk, amíg el nem válik az edénytől és hólyagos nem lesz.
  6. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett mazsolát és jól átgyúrjuk.
  7. Kivajazott kuglófformába tesszük, konyharuhával letakarjuk és meleg helyen 15-20 percig kelni hagyjuk.
  8. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és kb. 50 percig sütjük az alsó rácson. Félidőben érdemes egy fóliával letakarni, hogy ne barnuljon meg nagyon.
  9. A formában hagyjuk kihűlni.
  10. Végül porcukorral megszórjuk.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 244
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 108365
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most, hogy végre beszereztem egy kuglóf sütőformát, be kell hoznom a lemaradást, kipróbálok minden jónak tűnő kuglóf receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

Lakos Benedek

További cikkek