r
Nosalty Logó

Diós kuglóf (liszt nélkül)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A kuglófhoz

A sütőforma kikenéséhez

A csokimázhoz

Összesen 903 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A kuglófhoz

A sütőforma kikenéséhez

A csokimázhoz

Összesen 7226 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A kuglófhoz

A sütőforma kikenéséhez

A csokimázhoz

Összesen 439 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    72 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 903 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    575.9 g
  • Telített zsírsav
    208 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    206 g
  • Koleszterin
    2024 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5582.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    849 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1040 mg
  • Foszfor
    2750 mg
  • Nátrium
    704 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.6 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2433 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    603 micro
  • Kolin:
    1363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2391 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2050 micro
Összesen 7226 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 439 Kcal

Hozzávalók

A kuglófhoz

A sütőforma kikenéséhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A kuglófhoz

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeverésen).
  2. A vajat és a porcukrot, a vanília kikapart magjaival és egy csipet sóval együtt, géppel habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, mindegyikkel jól összedolgozzuk (még mindig géppel). Mehet bele a citrom lereszelt héja is.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a gyümölcscukrot.
  4. A hab felét óvatosan hozzákeverjük a tojásos krémhez, majd a diót is beleforgatjuk. (Nagyon vigyázva, hogy ne törjük össze a habot!) Végül jöhet az aszalt gyümölcs és a maradék hab.
  5. A kuglófformát kikenjük vajjal és cukrozatlan kakaóporral hintjük (liszt helyett!)
  6. Belesimítjuk a tésztát, a sütőhőmérsékletet visszavesszük 170 fokra, és kb. 60 perc alatt megsütjük. Közben néha megnézzük, s ha túlságosan barnulni kezdene a teteje, sütőpapírral v. fóliával letakarjuk.
  7. Rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni.
  8. Ha kihűlt a kuglóf, felforrósított baracklekvárral megkenjük.
  9. Megvárjuk míg újra kihűl, közben vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, hozzáadjuk a vajat, és a csokimázat is rákenjük a kuglófra. Opcionálisan, hogy még csinosabb legyen a sütink, meghinthetjük kevés darált dióval a csokimázat.
  10. A csoki dermedése után fogyasztjuk. (Hűtőbe téve felgyorsíthatjuk a folyamatot.)
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 71
  • Össznézettség: 199546
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az első pécsi gasztroblogger találkozóra készítettem ezt a kuglófot. A családias hangulatú délutánon Minimálna, Taeni és Starfokker ettek belőle, egy bögre forró csokoládé kíséretében:-).

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Süt?por nem kell bele? Üdv.Zsuzsa

Petra

nem, nincs a tésztában süt?por

Törölt felhasználó

Köszönöm,nekiugrok! Szép hétvégét:Zsuzsa

Törölt felhasználó

Szia Petra Fiam lisztérzékeny. Nagyon köszönöm a reeptet. Szia ariel76

Törölt felhasználó

Ha nincs gyümölcscukrom mennyi kristálycukrot tegyek helyette?

Petra

15 dkg-ot (a gyümölcscukorból mindig kevesebb kell, a legédesebb cukor lévén)

Törölt felhasználó

Köszönöm, már megyek is elkészíteni :)

Szabó Éva

Sya! Ez egy nagyon alapvet? kérdés lesz, de végre tudnom kell a választ. Az ilyen vajas csokimázak ropogósak lesznek vagy olyan kenhet?ek? :) Köszi el?re is! :)

Petra

Kedves Eve1122, Ahogy az elkészítés utolsó pontja is sejteti (a csoki dermedése után fogyasztjuk), vágható, roppanós lesz a csokiréteg:-).

Szabó Éva

Ebben a mai világban sose lehet tudni :) Köszönöm a választ :) Azt hittem,csak olyan félkemény lesz a vaj miatt. Az miért kell bele? :) Bocsi, hogy ennyit kérdezek,de nagyon érdekel már, csak sosem mertem még megkérdezni.. :P

Törölt felhasználó

a vajtól vagy margarintól gyönyör? fényes csokit kapsz :)

Törölt felhasználó

Szia!Kérdezni szeretném,h tortaként megsüthet?-e? Lehet kettévágni vagy nagyon morzsálódós a tészta?H a csak kerek tortaformában sütöm,ugyanennyi a sütési id??Nagyon köszönöm!

Petra

szia Csati2, azt hiszem, ez nem az a tészta, amit könnyedén ketté lehetne vágni tortaformában ett?l még sütheted, de hogy úgy mennyi id? alatt sül meg, nem tudom, hisz én kuglófformában készítettem

Törölt felhasználó

Petra! Én is elkészítettem, annyit változtattam rajta, hogy kandírozott narancs darabkákat raktam bele (a narancs jól harmonizál a dióval, csokiva) a csoki mázba én olajat szoktam tenni, nálam ez vált be. Köszönöm a receptet, nagyon finom volt.

Törölt felhasználó

Szia Petra, megsütöttük ezt a finomságot. Egy nagy baja van: nem jött ki a formából, pedig kivajaztam-kakaóztam, ahogy írtad. Egy kis macerálás hatására volt csak hajlandó elhagyni a tepsit, de darabokban. :( Én szárított meggy helyett szárított áfonyát használtam, és sárgabarack helyett feketeribizli-lekvárt, igen jól illenek hozzá.

Hozzávalók

A kuglófhoz

A sütőforma kikenéséhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?