r
Nosalty Logó

Diós kuglóf (liszt nélkül)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Diós kuglóf (liszt nélkül)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A kuglófhoz

A sütőforma kikenéséhez

A csokimázhoz

Összesen 903 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A kuglófhoz

A sütőforma kikenéséhez

A csokimázhoz

Összesen 7226 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A kuglófhoz

A sütőforma kikenéséhez

A csokimázhoz

Összesen 439 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    72 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 903 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    575.9 g
  • Telített zsírsav
    208 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    206 g
  • Koleszterin
    2024 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5582.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    849 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    1040 mg
  • Foszfor
    2750 mg
  • Nátrium
    704 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.6 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2433 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    603 micro
  • Kolin:
    1363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2391 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2050 micro
Összesen 7226 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 439 Kcal

Hozzávalók

A kuglófhoz

A sütőforma kikenéséhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A kuglófhoz

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeverésen).
  2. A vajat és a porcukrot, a vanília kikapart magjaival és egy csipet sóval együtt, géppel habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, mindegyikkel jól összedolgozzuk (még mindig géppel). Mehet bele a citrom lereszelt héja is.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a gyümölcscukrot.
  4. A hab felét óvatosan hozzákeverjük a tojásos krémhez, majd a diót is beleforgatjuk. (Nagyon vigyázva, hogy ne törjük össze a habot!) Végül jöhet az aszalt gyümölcs és a maradék hab.
  5. A kuglófformát kikenjük vajjal és cukrozatlan kakaóporral hintjük (liszt helyett!)
  6. Belesimítjuk a tésztát, a sütőhőmérsékletet visszavesszük 170 fokra, és kb. 60 perc alatt megsütjük. Közben néha megnézzük, s ha túlságosan barnulni kezdene a teteje, sütőpapírral v. fóliával letakarjuk.
  7. Rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni.
  8. Ha kihűlt a kuglóf, felforrósított baracklekvárral megkenjük.
  9. Megvárjuk míg újra kihűl, közben vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, hozzáadjuk a vajat, és a csokimázat is rákenjük a kuglófra. Opcionálisan, hogy még csinosabb legyen a sütink, meghinthetjük kevés darált dióval a csokimázat.
  10. A csoki dermedése után fogyasztjuk. (Hűtőbe téve felgyorsíthatjuk a folyamatot.)
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1171
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 261
  • Össznézettség: 209906
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az első pécsi gasztroblogger találkozóra készítettem ezt a kuglófot. A családias hangulatú délutánon Minimálna, Taeni és Starfokker ettek belőle, egy bögre forró csokoládé kíséretében:-).

Hozzávalók

A kuglófhoz

A sütőforma kikenéséhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek