Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bazsalikomos gombakrémleves

Bazsalikomos gombakrémleves
Bazsalikomos gombakrémleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meleg... Fűszeres... Finom... Mégis könnyű és egyszerű! Hideg napokon még egy bögréből is jól esik meginni a krémlevest! Ha pedig gomba, akkor bazsalikom!!! Imádom! Jó étvágyat hozzá! :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a bacont az olívaolajon lepirítjuk. Ha kész, kb. 2 evőkanálnyi bacont egy kis hagymával kiemelünk a tálaláshoz.
  2. Hozzáadjuk a fokhagymát és a borsot. Ha a fokhagyma illatozik, akkor hozzáadjuk a megtisztított csiperkegombát. Ha gyorsan szeretnénk haladni, konzerv gombával is isteni. Amikor a gomba kezd pirulni, megszórjuk a bazsalikommal.
  3. Ha a gomba puha és pirul, megszórjuk liszttel, és átforgatjuk. Ha a liszt kezd pirulni, fokozatosan felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a húsleveskockát.
  4. Puhára főzzük a hozzávalókat. Ízlés szerint sózzuk, és ha szükséges, még adunk hozzá bazsalikomot vagy borsot, esetleg ételízesítőt. Ezt követően botmixerrel pürésítjük.
  5. Tálaláskor hozzáadjuk a félretett pirított bacont és a levesgyöngyöt. De reszelt sajtot vagy friss bagettet is kínálhatunk hozzá, azzal is isteni.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 616
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hófehérke

Mióta szakács: 2018.10.12.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

gombaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

199
csiperkegomba 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
bacon 5 dkg
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
finomliszt 2 ek
víz 1.5 l
levesgyöngy 5 dkg
leveskocka 1 db