r
Nosalty Logó

Barna kenyér Kamilla023 konyhájából

NS
Barna kenyér Kamilla023 konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

269
Kalória
7.9g
Fehérje
57.4g
Szénhidrát
1g
Zsír
66.4g
Víz
-
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
390mg
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2687 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4693.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    1465 mg
  • Nátrium
    2375 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    574.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    664.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    475 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    640 micro
Összesen 2687 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy edénybe vagy a kenyérsütő gépbe mérjük a liszteket, a csipet cukrot, és villával összekeverjük.
  2. Belemorzsoljuk az élesztőt, és ráöntjük a langyos vizet.
  3. Elindítjuk a dagasztást a gépben, vagy kézzel összedagasztjuk. A sót a dagasztás közben tesszük a tésztába.
  4. Ha túl ragacsos lenne a tészta, akkor nagyon kevés finomlisztet keverhetünk hozzá. Akkor jó, ha éppen nem ragad a kezünkhöz, de rugalmas.
  5. Ha kidagasztottuk, akkor áttesszük egy kelesztő edénybe, és lefedve, letakarva másfél-két órát kelesztjük meleg helyen.
  6. Amikor már jól megkelt, akkor veknit formázunk úgy, hogy a tésztát kinyújtjuk hüvelykujjnyi vastagságra. Jobbról és balról behajtjuk a feléig, majd a tetején szintén jobbról-balról egy kis fület is behajtunk. Fentről szorosan elkezdjük lefelé tekerni úgy, hogy közben mindkét szélén alányomkodjuk, hogy ne látsszon a tekerés. A tészta vége kerüljön alulra.
  7. Bekapcsoljuk a sütőt 230 fokra.
  8. Egy nagy jénai vagy cserépedénybe sütőpapírt teszünk, és erre fektetjük a veknit. Letakarva még egy fél órát állni hagyjuk.
  9. A kenyér tetejét 3 helyen éles pengével bevágjuk. A jénai tetejét megspricceljük vízzel, és így lefedve betesszük a sütőbe, kb. 50 percre.
  10. Amikor megsült, kivesszük a jénaiból, és jól megspricceljük vízzel, így a kenyér elkezd szépen repedezni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha tehetem, a kenyeret magam sütöm. Már annyit csináltam, hogy nem is nagyon szoktam mérni. Ennél a kenyérnél szabadon variálható a lisztek aránya, csak arra kell figyelni, hogy ha több a graham-liszt, akkor sűrűbb, nehezebb lesz a kenyér. Ez egy könnyen elkészíthető recept, bárki megbirkózik vele, és nagyon finom. Akkor a legjobb, amikor a sütőben sül és az egész lakás illatos.

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...