Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos túrótorta

Barackos túrótorta
Barackos túrótorta
45 perc / előkészület: 35 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a sütemény elég bonyolultan volt leírva, ezért leegyszerűsítettem kicsit, és ez lett belőle :). Eredetileg tűzijáték torta a neve, és egy naptáron szerepelt.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük, ha kemény, beletesszük a cukrot és tovább verjük, míg a cukor el nem olvad. A tojássárgákba beletesszük a cukrot, és a habhoz keverjük, ezzel is egy kicsit tovább verjük. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük, és fakanállal óvatosan a habhoz keverjük. (Én ezt egy lábosban, sütőpapírral kibélelve, de csak az alján szoktam sütni.)
  2. Egy kupolaformát kibélelünk fóliával és félretesszük. (Én egy kis műanyag tálat szoktam használni, magassága kb. 11 cm, de kinek, milyen van.)
  3. A tejszínt felverjük, a zselatinfixszel a túrót szétnyomkodjuk a porcukrot is hozzáadva, és ebbe óvatosan belekeverjük a felvert tejszínt.
  4. A barackbefőttet lecsöpögtetjük, vékony szeletekre vágjuk, a levét felfogjuk, és a babapiskótát belemártogatjuk.
  5. Elővesszük a kibélelt kupolaformát, és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. Túrókrémmel kezdjük, vékonyan egy réteg szeletelt őszibarackot rakunk a tetejére, újra krémet rakunk, erre jön a baracklébe mártott babapiskóta (nekem ez a réteg még egyszer megismétlődik). Arra ügyeljünk, hogy legfelülre krém kerüljön.
  6. Erre borítjuk a kihűlt tésztalapot. Óvatosan rányomkodjuk a krémre, és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  7. Majd tányérra borítjuk, és ízlés szerint kidíszítjük a zselés cukorral és csokival. A további díszítéseknek csak a fantázia szab határt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 187
elküldve: 4
receptkönyvben: 297
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Böbe

Mióta szakács: 2010.03.14.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
receptverseny: Hulala receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tűzijáték torta, barackos túrókupola, piskótás-barackos túrótorta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Malvina3
Malvina3 Mon, 2013-12-09 17:40

Drága Böbe, Nagyon szép!! gúsztúsos ez a gyönyörü torta,, És ezt ugy kell csinálni,, hogy túró krém, szeletelt öszibarack,, krém,,és, barack lében mártot piskota, és mégegyszer,, ugyan igy megismételni,, de elég 2 szeri meg ismétlésre ezek az anyagok?? Békés Boldog Karácsonyt kívánok !!!

Böbe2010
Böbe / Böbe2010 Mon, 2013-12-09 21:35

Kedves Malvina! Köszönöm a dicsérő szavakat igen ebben a sorrendben lehet rakni ha a hozzávalók engedik lehet harmadik réteget is rakni de ahogy emlékszem ennyire elég a hozzávalók . Meg az én tálamba ennyi fért bele. Köszönöm a jókívánságot én is békés boldog karácsonyt kívánok!

Malvina3
Malvina3 Sun, 2013-12-08 20:59

Kedves Böbe Szeretném kérdezni?? ha a műanyag tálkámat kibélelem foliával?? akor a túró nem ragad a foliára??? Szeretném a férjem Születésnapjára meg csinálni?? Biztos nagyon finom lehet???? Köszönöm,,Malvina

Böbe2010
Böbe / Böbe2010 Mon, 2013-12-09 12:13

Kedves Malvina ! Biztos nem fog oda ragadni ha kiborította még utána szépen el lehet símítani a kisebb hibákat. Igen nagyon finom. Sok sikert kívánok!

Böbe2010
Böbe / Böbe2010 Sat, 2010-05-22 08:34

Szia szamoca 22 cm átmérőjű lábasba, de természetesen torta formában is lehet sütni. Sok sikert a sütéshez. Szép napot.

edes szamoca
edes szamoca Thu, 2010-05-20 22:15

Szia!
A kérdésem az lenne, hogy a tésztát mekkora lábosban sütöd? Ha jól értettem, hogy így sütöd.....
Köszi

634
tojás 2 db
napraforgó olaj 3 ek
cukor 3 ek
finomliszt 2 púpozott ek
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
sütőpor 1 kk
tehéntúró 50 dkg
növényi habtejszín 0.5 l
zselatinfix 1 teáskanál
porcukor 3 púpozott ek
babapiskóta 20 dkg
őszibarack konzerv 80 dkg
tortabevonó 10 dkg
színes cukorka 5 ek