r
Nosalty Logó

Karamellkrémes süti

Jolán
Karamellkrémes süti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

  • 1 marék dió (durvára tört, vagy szeletelt mandula)
1330
Kalória
19.6g
Fehérje
181.9g
Szénhidrát
59.2g
Zsír
62.9g
Víz
234.5g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
112g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7978 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1085.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    181.9 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 1330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    354.9 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6514.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    1770 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    2468 mg
  • Nátrium
    1769 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1091.4 g
  • Cukor
    672 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    377.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1491 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    949 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1471 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1558 micro
Összesen 7978 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 309 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Tészta készítése:
  2. A piskótához az egész tojásokat felverjük a cukorral, mézzel, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat.
  3. Az átszitált liszthez hozzákeverjük a sütőport, majd ezt is hozzáadagoljuk a tojásokhoz.
  4. A folyékony massza felét sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.
  5. Kiborítjuk, és ugyanígy sütünkmég egy lapot.
  6. Krém készítése:
  7. Edénybe1/2 dl vizet öntünk, és beleszórjuka cukrot. Addig kevergetjük, amíg felolvad, majd kislángon sötétbarnára karamellizáljuk.
  8. Kevés tejjel kikeverjük a lisztet.
  9. A karamellre ráöntjük a megmaradt forró tejet (vigyázat! veszélyes művelet).
  10. Addigkavarjuk kislángon, ameddig teljesen feloldódik a karamell a tejben.
  11. Hozzáadjuk a tejjel elkevert lisztet, és sűrűre főzzük folyamatos keverés mellett kislángon.(Praktikus kézi habverővel keverni, így csomómentes lesz.)
  12. Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a puha margarint vagy vajat, és habverővel habosítjuk.
  13. Felverjük a kis doboz Hulala növényi tejszínt, és belekeverjük a krémbe.
  14. Süti összeállítása:
  15. Az egyik lapra felkenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a tetejét, amit bevonunk a megmaradt krémmel.
  16. Tetejére durvára tört diót, mandulát szórunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25

Vendégségben voltunk, ahol fantasztikus karamelltortát kóstoltam. Miután nagyon szeretem a karamell ízét, gondoltam, kísérletezek egy hasonló ízvilágot. Hát...az a torta klasszisokkal szebb volt, hiszen cukrászdában készítették...viszont az ízek visszaköszöntek, így gondoltam, aki szintén szereti, könnyen elkészíthet egy ilyen sütit :-)

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...