r
Nosalty Logó

Barackos és sajtos sült csirkecomb

dorcus89
Barackos és sajtos sült csirkecomb
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

585
Kalória
37.1g
Fehérje
10.3g
Szénhidrát
43.1g
Zsír
165.3g
Víz
189.8g
Koleszterin
630mg
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 585 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4663 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    165.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 585 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    296.7 g

Zsír

  • Összesen
    344.8 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5504 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    2414 mg
  • Nátrium
    2314 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1322.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    552 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1421 micro
  • β-crypt
    361 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1565 micro
Összesen 4663 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

  1. Először a barackos csirkecombokkal kezdünk. 5csirkecombotalaposan megtisztítunk, a bőrét rajtahagyjuk, sózzuk-borsozzuk. Az őszibarack konzerv levét leöntjük, majd egy fél őszibarackot beteszünk a csirkecomb bőre alá, majd ezt a párosítást lefedjük egy szelet baconszalonnával.
  2. Most jöhetnek a sajtos csirkecombok. A maradék csirkecombot is sózzuk-borsozzuk. 1 tojást felverünk, és összekeverjük a reszelt füstölt sajtal, majd ízlés szerint adunk hozzá ételízesítőt. Ezt összekeverjük, majd a végén hozzáadjuk a kockázott bacont is. Így kapunk egy tojásos-sajtos masszát, amit a csirkecombok bőre alá betöltünk.
  3. Kivajazott/olajozott tepsibe egymás mellé rakosgatjuk a combokat.
  4. 190 fokos sütőben kb. 1 óra alatt szépen megsütjük a combokat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Vendégváró ételnek készült, de azóta folyamatosan elkészítjük. Fűszerekkel még lehet variálni az ízvilágot rengetegféleképpen. A gyümölcs-hús és a sajt-hús kedvelőinek is kedvezhetünk így. Gyors és egyszerű recept. Nálunk francia saláta volt a köret. Így a szénhidrátot is mellőztük.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...