r
Nosalty Logó

Egérke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Egérke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 59% Zsír
Összesen 1569 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 59% Zsír
Összesen 4709 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 59% Zsír
Összesen 469 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 59% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    148.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1569 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 59% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    445.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    202 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    158 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1327.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    176 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 4709 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 59% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 469 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejbe beletesszük a cukrot, a sót és felforraljuk.
  2. Amint forr a tej, beleszórjuk 2-3 részletben a lisztet, amit kizárólag kézi mixerrel teljesen csomómentesre keverünk! (különben ha beleszakadunk sem lesz csomómentes, és nem is bírja a kezünk...)
  3. Levesszük a tűzről. Ezután egyesével beleütjük a tojásokat, folytatjuk géppel a keverést, míg nem egy szép egynemű tésztát kapunk.
  4. Az olajat megforrósítjuk, és az olajba mártott evőkanállal diónyi gombócokat szaggatunk bele.
  5. Sülés közben forgathatjuk őket, de van amelyik életre kel, és magától forgolódik majd.
  6. Közepes lángon, szép aranybarnára sütjük és papírtörlőre szedjük.
  7. Kicsit hűlni hagyjuk és még langyosan megszórjuk fahéjas, vagy kakaós porcukorral.
  8. Azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 44
  • 7 napos nézettség: 455
  • Össznézettség: 65154
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egérke
Vicikó 251 recept

A sokunknak kedves, már akár szakadt Horváth Ilona Szakácskönyvéből készítem ezt a nagyon egyszerű, hiper gyors, nagyon finom kis "fánkocskákat ". Akkor kerül mindig elő, mikor az az érzésünk támad, hogy  -  " úgy ennék valami édességet, de csak pár falatot...! " - mondjuk vasárnap délután, mikor már nincs kedvem semmi nagyobb dologba belekezdeni, de mégiscsak nagyon jól esne valami. És akkor jönnek az üres hasú egérkék ;-))  .... Ehhez mindig van itthon minden, mert nem kell sok minden bele. És kb. 25 perc múlva már ehetjük is őket!  

Hozzászólások (5)

Törölt felhasználó

Régen lehetett kapni el?re elkészítve por formában.Csak vizzel kellett kikeverni,10 percig állni hagyni,és már lehetett is szaggatni a forró olajba.Sajnos eltünt az üzletek polcairól.Ha jól emlékszem pufi fánkpor-nak hívták..

Vicikó

Kedves addi66! Én err?l nem is hallottam... :-)) pedig nem vagyok mai gyerek....;-) Viszont tényleg csak ajánlani tudom az elkészítését, hogy ha kedved és id?d van, mert rém egyszer? az egész, nagyon gyorsan kész is! Majdnem mint a dobozos, amit írtál. Ja.., és nagyon fincsi is!!! Üdv: Vicikó

Törölt felhasználó

Kedves Vicikó! Én többször elkészítettem már a Horváth Ilona-féle változatot és tényleg, amint beleszórtam a lisztet azonnal bes?r?södött. De azért (csomósan) beledolgoztam a tojásokat, kisütöttem és nagyon finom lett úgy is. Legközelebb megpróbálom a gépes módszert, bár nem tudom azt a s?r? masszát viszi-e? Üdvözlettel: Erika

Vicikó

Kedves Erika! Én el?ször kézzel kevertem, és azt hittem tényleg leszakad a kezem, mire ki tudtam nagyjából csomómentesre keverni. Azért írtam, hogy géppel álljunk neki, mert egy pillanat alatt megvan, és gyönyör? lesz a tészta. A kézi mixer dagasztó karjával csináltatom, ( nem a habver?ssel ) az biztos viszi. :-)) Csak ajánlani tudom! Köszi a hozzászólásod. üdv: Vici

Törölt felhasználó

Köszönöm ezt a receptet, anyukám sütötte nekem kisebb koromban, most én sütöm neki, és isteni. :D

Vicikó

De jóóóóó! Örülök! :) Üdv:-)Vici

Törölt felhasználó

Kedves Vicikó! Régóta keresem már gyerekkorom egyik kedvenc édességét. Mikor a képeket megláttam abban bíztam meg is találtam, de kicsit bizonytalan lettem. Rrecept szerint elkészítettem, viszont nem lett olyan szép üreges mint a képeden. Kiskoromban tejszínhabbal fújtuk tele, mivel tiszta üreg volt, az lenne a kérdésem, hogy a képen felvágott üreges metszet a jellemz? vagy csak véletlen lett egy épp olyan felvágva? Gondolkozok hol ronthattam el, talán túl forró olajban sütöttem, vagy a tészta állágát kellett volna kis tejjel lazítani? Nem tudom? Le tudnád írni kb. milyen az elérend? tészta állag? Nálam olyan májkrém keménység? lett, kicsit darabosabb kivitelben?

Marianne / Marjorie

Kedves Apasüt! szerintem nem erre gondolt. az egérkét ismerem, az nem töltött... sejtem mire gondol, de a receptet nem tudom, csak azt hogy én is nagyon szerettem. ami leginkább hasonlít arra, amire szerintem gondol, az a dr oetker süt?poron vagy vaníliás cukron megtalálható recept (sokféle recept van rajtuk, melyiken mi, ki kell válogatni. egyébként a többi recept is jó, szinte mindet végigsütöttem már) :D kis mélyedéssel a közepén, ebbe tettünk lekvárt, tejszínhabot. Nem tudom ez segített-e, de ez sajna nem a töltött fánk. anyukám ezt csinálta anno :)

Tigri44

ez az égett tészta nem??

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az egekbe szökik egy alapzöldségünk ára

Sajnos nem áll meg az élelmiszerek árának emelkedése: egyre több termék lassan a nehezen megfizethető kategóriába kerül. Ez történt most a szinte mindennaposan fogyasztott zöldséggel, a krumplival is.