Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piskótás palacsintatekercs

Piskótás palacsintatekercs
Piskótás palacsintatekercs
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az íze érdekes lesz, átmenet a palacsinta és a piskóta közt, bizarr:)

Belemehet bármi, ami palacsintába/piskótába, én csokit raktam bele. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és további 10-15 percen keresztül keverjük. Lágy szirupszerűre, robotgépet is használhatunk.
  2. A fehérjéket kemény habbá verjük, robotgépet is használhatunk, és óvatosan belekeverjük a cukros tojássárgás masszát, tálat is forgathatjuk, ne törjön össze a hab.
  3. Hozzászitáljuk a lisztet, szódabikarbónát, és óvatosan elegyítjük. Addig adagoljuk a lisztet, még felveszi, mikor már gyenge kavargatásra sem akar a liszt eltűnni, akkor jó. De mehet a megadott lisztmennyiség is.
  4. Széles és lapos kivajazott, kilisztezett, nagy formába/tálba simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. 200 fokon 20 perc utána kivehető.
  5. Belemehet bármi, ami palacsintába, tekerjük fel, és kész.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40x5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 257
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Safi

Mióta szakács: 2018.06.17.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta-piskótatekercs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

354
cukor 6 csapott ek
tojás 6 db
szódabikarbóna 5 g
finomliszt 3 púpozott ek
csokoládé 10 dkg