r
Nosalty Logó

Banános piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Banános piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 302 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 1807 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 146 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 302 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3745.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1007 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    1403 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.3 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    1051 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1738 micro
Összesen 1807 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat a cukorral nagyon habosra, szinte fehérre felverjük, löttyintünk bele 1 kanál vizet és habosítjuk még pár percig. Apránként hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe borítjuk, megdöntögetjük, hogy az oldalain kissé felkenődjön. Ettől könnyebben felhúzódik a piskótánk.
  3. Előmelegített, forró sütőben 200 fokon sütjük 10 percig, majd 180 fokra csökkentjük és tűpróbáig sütjük. Konyharuhára borítjuk, egy másikkal letakarjuk és ha kicsit visszagyengült, a papírt lehúzzuk róla. A ruhával együtt feltekerjük, rövid idő múlva ki, és még egyszer vissza. Amikor langyos, a ruha nélkül felcsavarjuk és hagyjuk kihűlni.
  4. A tojássárgáját a cukorral habosra keverünk, kis tejjel és pudingporral csomómentesre keverjük és a forró tejhez adjuk. Készre főzzük.
  5. A piskótát megkenjük baracklekvárral, a langyosra hűlt krémmel. A banánok végét levágjuk és összeillesztve a piskótára tesszük, szorosan feltekerjük.
  6. Rövid ideig hagyjuk hűlni a hűtőben szeletelés előtt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 9581
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fiatal koromban egy kolléganőm családjában nagy kedvenc volt a banános piskóta. Ő úgy készítette, hogy csak lekvár és banán volt benne. Többször hozott be nekünk is, ott szerettem meg, azóta fejlesztettem rajta. Nem rontotta el. :)

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek